Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storseger för Malmqvist

Foto: TR BILD
Tomas Malmqvist tog en grupp III-seger i Frankrike med Calle Crown. Foto: TR BILD

Hela 36.000 euro blev segerchecken för Tomas Malmqvist-tränade Calle Crown i kväll i franska Cagnes-Sur-Mer.

Publicerad:

Det var i grupp III-loppet Grand Prix de Vincennes som allt stämde för sexårige Calle Crown (e. Great Challenger). I sulkyn satt Pierre Vercruysse, som vann med Calle Crown för två starter sedan på Vincennes i Prix de Chambord (26.550 euro). Den här dagen blev det en ännu större seger, även om det såg nästan omöjligt ut i sista kurvan.

Vercruysse körde sig till spets efter 900 meter, men valde att släppa nästan per omgående. Så småningom satt Calle Crown i fjärde par invändigt, men luckan uppenbarade sig en bit inne på upploppet. Då avslutade Calle Crown starkt och tog sig förbi Dream de Lasserie (e. Orlando Vici) den sista biten. Det hela underlättades också av att ledande Bulle de Laumont (e. Hand du Vivier) galopperade i början av upploppet.

För Calle Crown var det här tredje segern på fransk mark, men den första i ett grupp-lopp. Segertiden skrevs till 1.14,2/2925 meter och förstapriset var 36.000 euro. Hästen tjänade lika mycket vid sin första seger – och första start – i Frankrike i slutet av september 2018. Då vann han Prix de Clermont-Ferrand på Vincennes.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS