Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storskräll i storloppet

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Velvet Gio och Ulf Ohlsson vann C.L. Müllers Memorial. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Det var vild körning mellan favoriterna inledningsvis i C.L. Müllers Memorial. Det bäddade för konkurrenterna – och starkast var Velvet Gio.

Publicerad:

Magnus Dahléns Velvet Gio (e. Nad Al Sheba) gjorde debut i gulddivisionen i och med starten i grupp II-loppet C.L. Müllers Memorial – och trots en tuff resa först utvändigt om ledaren kunde den femårige valacken stega undan till seger – en seger värd 400.000 kronor.

Inledningsvis var det tuff körning mellan Racing Mange och Ringostarr Treb och första 500 meterna gick efter 1.06,9, vilket föranledde att den duon tröttnade något till slut.

Segerkusken Ulf Ohlsson var överraskad efter målgång – Velvet Gio vann loppet på 1.12,3a/2640 meter.
– Man är överraskad. Han kändes fin hela loppet så jag förstod att han skulle vara långt framme. Vi kom ned ganska bra och så var det otrolig körning där framme. Han fick harva där ute hela vägen och kändes stark 500 meter kvar. På upploppet visade han sig vara starkast, sade Ulf Ohlsson.

Angle Of Attack tog hand om andraplatsen medan Ringostarr Treb höll starkt till tredjeplatsen.

Magnus Dahlén:
– Han har alltid varit fantastisk, men det här trodde jag inte. Han kämpar i varje lopp och är fantastisk på alla sätt och vis. Han tog tag i grejerna och gick hela vägen in i mål.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS