Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storslam för Kolgjini

Foto: Kanal 75
Adrian och Lutfi Kolgjini firade stora framgångar på hemmabanan Jägersro. Foto: Kanal 75

Lutfi Kolgjini hade satt stallet i fin författning inför V75 på hemmabanan Jägersro. När krutröken lagt sig stod det klart att man inkasserat totalt fem segrar varav fyra inom rikstoton.

Publicerad:

Platon Face (e. Raja Mirchi) inledde segertåget för stallet. Hästen har skyhög kapacitet när han väl fungerar. Det har han gjort i två raka starter nu och från ledningen var han smått överlägsen för Adrian Kolgjini över stayerdistans. Adrian Kolgjini lade gaspedalen i botten runt slutsvängen och segern togs med flera längder. Detta på segertiden 1.15,1/3140 meter.
– Jag valde att medveten öka tempot när Bergh gick fram och sedan såg jag att Untersteiner smed ned invändigt halvvarvet kvar och det var hästen att slå i det läget. Jag tryckte allt vad som gick runt slutsvängen och han höll farten bra. Jag tycker faktiskt att han är bättre än någonsin och han har mycket pengar kvar att tjäna, sade Adrian Kolgjini.

Tränaren Lutfi Kolgjini:
– Han var lite trång i gången som unghäst och haft problem med skador till och från. Det är en häst jag hela tiden tyckt mycket om och hela tiden känt av kapaciteten i honom. Det är en väldigt stark och löpvillig häst. Sedan gör Adrian en perfekt bedömning av loppet och ställde in klockan på 1.16. Det var en perfekt styrning och en underbar häst.

Det var inte slut på segrar för stall Kolgjini. Thomas Uhrberg hoppade upp bakom Rhesos Face (e. Joke Face) och stack omgående till spets. Väl där fick man inte sitta ifred i stort sett någon gång, men den fyraårige valacken hade trots det modet att gå undan till en säker seger.
– Han gjorde ett kanonbra lopp hästen. Det var körning på första rakan och sedan rejäl körning på sista bortre också. Det var väldigt starkt gjort av honom tycker jag. Sista 100 kände jag ändå att vi skulle greja det, sade Thomas Uhrberg.

Lutfi Kolgjini:
– Jag sa till Thomas att han gick väldigt bra näst senast, men blev ivrig senast. Jag tyckte att han skulle testa att köra i ledningen om de nådde den och Thomas är en briljant kusk måste man säga. Hästen gick ett fantastiskt bra lopp och förhoppningsvis har poletten trillat ned på honom nu, sade Lutfi Kolgjini.

Bronsdivisionen blev en ren och skär uppgörelse för stall Kolgjini. Adrian Kolgjini stack till ledningen med Pharaon Face med Lutfi Kolgjini och Marciano (e. Muscle Hill) i rygg. Pharaon Face ökade tempot dryga halvvarvet kvar, men kunde inte skaka av sig Marciano som avgjorde enkelt in på upploppet.
– Hästarna har gått fantastiskt bra. Han är väldigt bra här hemma, men är sämre på resande fot. Vi tänkte att vi startar honom två veckor i rad för att få honom att vakna till och det gjorde han verkligen. Min häst var bara starkast och bäst idag, sade Lutfi Kolgjini.

I C.L. Müllers Memorial kom sedan stallets fjärde seger inom V75-spelet. Man vann inte bara inom V75-spelet. I det inledande montéloppet tog Olympic Kronos (e. Viking Kronos) en övertygande seger med Alexandre Dessartre i sadeln.

På tal om imponerande insatser så övertygade Mikko Ahos Now Nor Never Flair (e. Ready Cash) totalt överlägsen i Klass II-försöket. Örjan Kihlström backade sist från start och hamnade bland de sista inledningsvis. 800 meter kvar avancerade Now Or Never Flair framåt via tredjespår och kort därefter satt hästen i ledningen. Väl där sade han tack och adjö till sina konkurrenter och vann med flera längders marginal på 1.11,9a/1640 meter.
– Jag är mycket lättad. Hästen blir bättre och bättre hela tiden och har aldrig gjort ett dåligt lopp. Jag hade en bra känsla inför och är inte överraskad, men jag känner mig väldigt lättad, sade tränaren Mikko Aho.

Segermaskinen Southwind Feji (e. Muscle Hill) gjorde ingen besviken. Från spår fyra bakom bilen sände Linus Svensson direkt till ledningen och trots en tuff öppning där första 500 meterna gick efter 1.07,8 och varvet på 1.12,7 kunde det fyraåriga stoet gå undan till en enkel seger. Southwind Feji tog i och med detta sin tionde seger i den tolfte starten. Pär Hedberg tränar.
– Jag är stum. Det gick alldeles för fort hela vägen, men hon ville tävla. Hon bara joggade med vanlig vagn och skor. Det är den finaste hästen jag någonsin har kört, sade Linus Svensson.

Thomas Uhrberg gav David Källgren-tränade Speedy Foxy Vicane (e. Chouchou des Dames) en fin resa i tredje utvändigt. Ekipaget njöt av det höga tempot i loppet, 1.11,2 första varvet, och när Uhrberg sände framåt 850 meter från mål satt man per omgående i spets. Väl där kunde man på ett imponerande sätt hålla ifrån sig Peter Untersteiner och Generaal Bianco som fick nöja sig med andrapriset.
– Det var hon värd. Hon möter ofta tuffa hästar och det har varit små tillfälligheter som avgjort, men hon har hållit formen och fick vinna nu. Fantastiskt roligt, sade tränaren David Källgren.

V75 – Jägersro 28/10

Rätt rad: 5–7–2–4–1–4–3

Utdelning:
7 rätt: 35.985 kr
6 rätt: 446 kr
5 rätt: 50 kr

Omsättning: 87.292.025 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS