Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storslam för Robert Bergh

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Robert Bergh. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Hemmatränaren Robert Bergh tog en trippel med egentränade hästar. Ivory di Quattro gjorde fjärde starten i regi Bergh – och plockade hem andra raka segern.

Publicerad:

Den fyraårige hingsten Ivory di Quattro (e. Love You) stod för en rejäl insats för Robert Bergh hemma på Åbytravet. Trots ett lopp mestadels utvändigt om ledaren hade han förmågan att överta ledningen halvvarvet från mål för att sedan hålla undan förtjänstfullt till seger på 1.12,1a/1640 meter. 

Ivory di Quattro inkom i Robert Berghs träning i juli och har hunnit med att göra fyra starter där. Det här var andra raka segern – senast vann hann ett breddlopp med Dwight Pieters i sulkyn.
– Den här gången visade han upp lite av det vi känt i träningen. Han var tilltalande redan vid segern senast och jag tycker att han är en väldigt spännande häst. Jag hade väldigt stor tro på honom när han debuterade och den här insatsen bådar gott inför framtiden, sade Robert Bergh.

Ivory di Quattro är efter Love You vilket gör att Robert Bergh fortsatt hoppas på att det finns mycket utveckling kvar i honom.
– Han är lite tung i kroppen, men hästarna efter Love You brukar bli bättre för varje år som går. De brukar inte vara färdiga i kroppen som fyraåringar, sade Robert Bergh.

Robert Bergh vann även med den sexårige valacken Springbank (e. Ready Cash) som tog årets tredje seger. Denna gång på segertiden 1.15,6a/2640 meter. Segrade gjorde även J.H.Respons (e. Zola Boko). Den femårige valacken ledde hela vägen på 1.13,9a/2140 meter och tog därmed årets andra seger.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS