Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Strålande Carabinieri levererade på Vincennes

Foto: MARIA HOLMÉN/Travronden
Carabinieri vid en tidigare start i Sverige. Foto: MARIA HOLMÉN/Travronden

Prix de Chateau-Gaillard på Vincennes blev en ren svenskuppgörelse och det var Peter Untersteiners Carabinieri som tog hem segern på kolstybben före Robert Bergh med Opitergium. En strålande insats på 1.13,1/2.700 meter som gav en biljett till Copenhagen Cup.

Publicerad:

Carabinieri stod för en grymt lopp senast på Vincennes som tvåa på 1.10,4a/2.1000 meter och efter den prestationen var han spelad som stor favorit i dagens uppgift för 6-9-åringar över 2.700 meter volt. Bland motståndarna syntes bland annat Robert Berghs Opitergium och Denise F.Boko som gjorde debut för Björn Goop. 

Mycket i loppet skulle också handla om den trion. Opitergium och Bergh tog hand om ledningen medan Denise F.Boko hamnade bra till andraspår i kön med Carabinieri och Franck Nivard i rygg. Första 1200 gick via 1.13,1 och vid passeringen valde Goop att avancera fram till dödens. Halvägs in i loppet gick Carabinieri ut som förstahäst i tredjespår men Nivard kunde snabbt hitta ner i en lucka bakom Denise Boko. I ingången till sista sväng gick Carabinieri till förnyad attack och då gick det ruggigt fort för sexåringen som snabbt fångade in Opitergium och stack undan till klar seger på 1.13,1/2.700 meter. Triumfen gav 27.000 euro och efteråt fick kretsen kring hästen en inbjudan till Copenhagen Cup i mitten av maj.  

Opitergium hade inga problem att hålla sin andraplats, värd 15.000 euro, och därmed tog sin tredje raka pallplats efter ännu en stark prestation. Denise F.Boko tröttnade efter en rätt tuff resa och slutade oplacerad.

I övrigt på Vincennes...

Carat Williams (e. Prodigious) tog som väntat hem grupp II-loppet för femåringar över 2.175 meter volt. Men Sebastien Guarato-träningen fick ingenting gratis. Efter en dryg inledning i tredjespår landade Carat Williams och David Thomain i dödens efter 500 meter och första 675 meterna gick efter snabba 1.09,8. Efter 1300 meter tog Carat Williams över ledningen och skapade sig en lucka i sista sväng. Det skulle räcka hela vägen in i mål och ekipaget vann en längd före Cyprien des Bordes och Caly Loulou. Segertiden toppfina 1.10,8 för Carat Williams. 

Ännu större favorit var Eye of the Storm (e. Village Mystic) i ett grupp II-lopp i monté för treåringar. Första 675 meterna öppnades efter 08,2 innan Eye of The Storm tog över ledningen efter 800 meter. Evidence Roc och Epatante bjöd upp till viss kamp över upploppet men var aldrig riktigt nära att fånga in Eye of The Storm som vann på 1.13.0/2.175 meter. Phillipe Allaires stora löfte har nu sex raka segrar i monté sedan tävlingsdebuten. 

Traders lillebror Jerry Mom (e. Ready Cash) gjorde debut under sadel för nämnde Allaire och vann direkt, i ett grupp III-lopp för fyra- och femåringar. Efter en resa i mestadels dödens tog Jerry Mom och Yoann Lebourgeois över täten med från Candie d'Atout med halva loppet avverkat och duon skapade sig en lucka ned till övriga i sista sväng. Där avgjorde Jerry Mom enkelt och vann med två längder, på tiden 1.13,7/2.700 meter. 

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS