Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Strömberg ingen skräll – den här gången

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Hans R Strömberg och Olympic Torch vann fjolårets upplaga av Sommartravets final. I år hoppas han upprepa bedriften med On Track Piraten. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Förra året satte Rättvikstränaren dit den egentränade 44-oddsaren Olympic Torch i Sommartravets final. I år vill han inte se en ny storskräll.
– Jag hoppas att Piraten plockar ner de här hästarna, säger Rättvikstränaren.

Publicerad:

Spelarkollektivet kanske inte stämde in i segerjublet, men hemmapubliken njöt i fulla drag när Hans R Strömberg och Olympich Torch spurtade till en knapp seger i förra årets final av Sommartravet. 
– Jag visste ju om att hästen var bra och jag tyckte att han hade blivit väldigt bortglömd. Han hade ju varit trea i Årjäng i starten innan med punktering och han stod bra inne i loppet. Jag var kall och satt kvar när de andra kom på baksidan, sedan hann vi dit precis.

Hur känns det när man lyckas vinna med en sådan överraskning?
– Att han inte var tippad spelade inte någon roll. Däremot att få vinna på hemmaplan, det är speciellt. Piraten hade ju varit tvåa samma dag och vi vann ett montélopp också (Navaj Brodda). 

Olympic Torch faktiskt inte vunnit ett enda lopp sedan han sprang in 300.000 kronor i finalen. 
– Det är en väldigt trög häst, som inte är så jättevillig till att springa. Han har haft problem med sina muskler och det har varit svårt att få kontinuitet med träningen. Sedan är det ju så att han fick ju väldigt snabba pengar på sig tack vare segern. Jag tycker faktiskt att han har börjat tända till nu – sensommaren kanske är hans årstid helt enkelt. 

På lördag får Strömberg svårt att överraska någon. On Track Piraten startar från 40 meters tillägg och kommer närmast från ett fint lopp bakom Readly Express. Loppet har de senaste åren varit tufft för hästarna på 40 meters tillägg – och att Piraten är med i år har sin förklaring. 
– De har ju ändrat distansen, nu är det ju 2.640 meter istället. Hade det varit 2.100 hade jag aldrig anmält honom. Jag tror att han har chansen, han går bäst över 2.600 meter tycker jag. Han ska väl kunna plocka ner de här hästarna hoppas jag.

FAKTA

Vinnare av Sommartravets final

2016: (2.140 meter): Olympic Torch (e. Victory Abroad) – Hans R Strömberg (300.000 kr) 
2015: (2.140 meter): Staro Italy (Make it Happen) – Thomas Uhrberg (300.000 kr)
2014: (2.140 meter): Poker Kronos (e Viking Kronos) – Torbjörn Jansson – Robert Bergh (300.000 kr)
2013: (2.140 meter): Zinedine Bob (e. Dahir de Prelong) – Johan Untersteiner – Nicklas Dyrberg (400.000 kr)
2012: (2.640 meter): Highlight Brizard (e. Spotlite Lobell) – Per Lennartsson (500.000 kr)
2011: (2.640 meter): Caballion (e. Kesaco Phedo) – Örjan Kihlström – Henrik Larsson (500.000 kr)
2010: (2.640 meter): Nahar (e. Love You) – Per Lennartsson (300.000 kr)   

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS