Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Styrkebesked av Queer Fish – redo för V75

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Ulf Eriksson och Magnus Träff (arkivbild). Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Magnus Träffs tioåring levererade en rejäl insats från dödens. Nu är siktet inställt på V75.

Publicerad:

När den stora favoriten Nappa Scar tog hand om ledningen enkelt tvekade inte Ulf Eriksson. Efter den första femhundringen drog han i högertömmen och lämnade andra utvändigt med Queer Fish (e. Varenne). Väl höjdes tempot successivt under slutrundan och när upploppet kom kopplade Queer Fish ett segergrepp omgående. Den nyblivne tioåringen bara sträckte på sig och vann med ett par säkra längder på 1.14,3a/2140 meter.

– Det är mycket taktik i högsta klassen och jag trodde att Francais du Gull skulle flyga till ledningen, men helt plötsligt satt jag i rygg på den i andraspår istället. Jag var inte säker på seger under loppet för jag visste att Ulf (Ohlsson, bakom Nappa Scar) hade en fin häst. 200 kvar så kände jag att det skulle gå, sade Eriksson, som körde Queer Fish för första gången.

Segern var den första för året och den 28:e totalt. Framför allt var segern ett kvitto på att Magnus Träffs magkänsla stämde.

– Det är alltid nervöst så här i början på säsongen. Vi har väl känt i träningen att han hade tagit åt sig av det senaste loppet och gått framåt med det. Han har varit riktigt på tårna hemma, sade Träff.
– Det här var positivt. Nästan så att han överraskar lite när han går så här bra med skorna på.

Nappa Scar höll till andraplatsen och i samma lopp svarade Nakoda Goj för ett fint lopp som trea. För vinnaren väntar nu större uppgifter. Magnus Träff berättade nämligen att siktet är inställt på Bergsåkers V75-dag 23 februari.

Efterlängtad seger

Kristian Lindbergs fyraåriga sto Fruska Am (e. Gift Kronos) har svarat för flera fina insatser som två- och treåring. Men det dröjde fram till starten på Romme innan den första segern kom.
Efter en snabb start hittade Lindberg rygg på favoriten True Vision, som i sin tur fick ta emot press av en positiv Qiao Q.L. på utsidan. När Fruska Am fick fritt på upploppet kunde hon spurta förbi den duon och vinna på 1.14,8a/1640 meter.

– Hon har varit tufft matchad mot årgångshästar tidigare. NU när vi har matchat henne i lite enklare sällskap har hon varit med lite bättre. Hon är trög i ryggar och jag hade aldrig någon riktig feeling, sade Lindberg efter segern.

Efter en snabb start kunde Fredrik Linders kallbod Varg Eld (e. Lome Elden) ta handom ledningen tillsammans med Torbjörn Jansson och sedan stanna där hela vägen in i mål.

– Vi hade laddat för det här loppet i tre starter och ”Tobbe” har kört därefter. Nu ville vi prova i ledningen för första gången sedan han kom till mig, sade tränare Linder efter segern.

Det blev seger direkt när Maharajah-dottern Bon Ego gjorde debut i Björn Röcklingers regi. Hon kunde hålla upp ledningen från sitt innerspår och sedan hålla konkurenterna på behörigt avstånd hela vägen tillsammans med Jorma Kontio. Klockan stannade på 1.14,6a/1640 meter.

Vinnarna på Rommetravet
Lopp 1: Royal T.N. (e. The Best Madrik) – Joakim Elfving
Lopp 2: Västerbo Tristan (e. Rusty Love) – Emilia Leo (Peter Synnerfelt)
Lopp 3: New Moon (e. Andover Andover) – Frida Asplund (Sven Erik S Karlsson)
Lopp 4: Fruska Am (e. Gift Kronos) – Kristian Lindberg
Lopp 5: Lingbo Eivor (e. Pastor Stephen) – Malin Friman (Rauno Pöllänen)
Lopp 6: Varg Eld (e. Lome Elden) – Torbjörn Jansson (Fredrik Linder)
Lopp 7: Choco Garline (e. Chocolatier) – Linda Sedström
Lopp 8: Queer Fish (e. Varenne) – Ulf Eriksson (Magnus Träff)
Lopp 9: Falco di Quattro (e. Conway Hall) – Erik Lindegren
Lopp 10: Bon Ego (e. Maharajah) – Jorma Kontio (Björn Röcklinger)

Lira nästa gång: Hampus Boy verkar ha hittat rätt och andraplatsen bakom Choco Garline var verkligen mersmakande.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS