Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Succé för Bazire – ingen Pd’A-biljett till Who’s Who

Foto: SCOOPDYGA/JEAN-PHILIPPE MARTINI
Davidson du Pont (närmast kameran) hann precis ta sig förbi Chica de Joudes den sista biten. Foto: SCOOPDYGA/JEAN-PHILIPPE MARTINI

Who’s Who spelade huvudrollen länge och väl.
När allt skulle avgöras var han chanslös.

Publicerad:

Davidson du Pont (e. Pacha du Pont) vann Prix de Bretagne  (€110 000), men inte utan dramatik.
Det började perfekt för Jean Michel Bazires favorit, som flög till ledningen efter en snabb start med Franck Ouvrie.
Det dröjde dock inte länge innan Örjan Kihlström attackerade via tredjespår och tryckte till med Who’s Who och plötsligt satt Pasi Aikios femåring i ledningen. Första 1200 meterna avverkades på lugna 1.14,7.
Who’s Who hade i sin tur inget svar när jätteskrällen Chica de Joudes satte allt på ett kort utvändigt inför den sista kilometern. Alain Laurent lyckades ta sig förbi Who’s Who och sätta Chica de Joudes i ledningen – och i slutsvängen satt två av förhansfavoriterna fast i hennes rygg.
När upploppet kom såg det ut att handla om ledaren, utvändige Looking Superb och Tony Gio. De sistnämnda hade fått rygglopp i andraspår.
Men efter att Franck Ouvrie lyckats ta sig ut från tredje invändigt och hitta fritt spurtutrymme långt ut i banan kunde ingen stå emot Davidson du Pont som avslutade sylvasst.
Klockan stannade på 1.12,7/2700 meter när Jean Michel Bazires stjärna säkrade sin Pd’A-biljett. Förstapriset i Prix de Bretagne var 49 500 euro.
Vinnaren tävlade barfota runtom och han gjorde sin tredje start efter sitt uppehåll sedan februari.

Tre Pd'A-platser spikade

Även Alain Laurent-tränade Chica de Joudes, som ledde in i det längsta, säkrade en plats i Pd’A genom sin andraplats. Jean Michel Bazire kunde även konstatera att vinnarens stallkamrat Looking Superb höll undan till tredjeplatsen och en Pd’A-plats i målfotoduell med Tony Gio. Looking Superb var tvåa i årets Pd’A och Davidson du Pont var fyra. Vinnaren och stallkamraten Belina Josselyn fanns också med i Prix de Bretagne, men det var preparé som gällde för hennes del. Hon var näst sist i mål på 1.14,0/2700 meter.
För Who’s Whos del blev det ingen lyckad eftermiddag. Hästen inkom som nionde häst på 1.13,1/2700 meter efter ett stinglöst upplopp. 
Åteerstår att se om Davidson du Pont blir den första sedan Ready Cash att följa upp seger i PRix de Bretagne med seger i Prix d'Ameriqué. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS