Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Succé för bröderna Djuse

Foto: Leif Norberg/ALN/TR Bild
Mats Djuse vann lördagens brödrakamp på hemmabanan Östersund. Foto: Leif Norberg/ALN/TR Bild

Mats etta – och Magnus tvåa. När V75-cirkusen kom till Östersund tog bröderna Djuse de översta pallplatserna i Wångens Stora Lärlingspris.

Publicerad:

Mats Djuse körde Walkie Talkie (e. Zola Boko) åt Per Linderoth och gjorde inga misstag under resans gång. Från positionen utvändigt om ledaren kontrollerade han händelserna fullständigt.

Vid upploppets början var invändige Global Well Off slagen och från kön fanns ingen som kunde utmana. Enda hotet fanns närmast bakom, men Djuse såg till att yngre brodern Magnus aldrig fick chansen med sin Qiao Q.L.
– Det var bara Magnus häst att köra mot i sista sväng. Det blev väldigt enkelt, sade Mats Djuse efter segern på tiden 1.13,4 över full väg.
– Det känns helt fantastiskt. Det här är det största vi har här uppe och det är nu man vill att det ska gå bra.

Segern var Djuses 24:e för året och den nionde på Östersundstravet den här säsongen. Han är därmed jämsides med lillebror i kampen om banchampionatet.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS