Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Succé för Propulsion

Foto: MARIA HOLMÈN/TRAVRONDEN
Propulsion är klar för Prix d'Amérique 2018. Foto: MARIA HOLMÈN/TRAVRONDEN

Daniel Redéns Propulsion är klar för Prix d'Amérique. Detta efter att han imponerat från ledningen i Prix de Bourgogne och hållit undan för Bold Eagle över upploppet.

Publicerad:

Det var inget snack om saken i Grupp II-loppet Prix de Bourgogne (€120.000). Örjan Kihlström var offensiv värre med Daniel Redén-tränade Propulsion (e. Muscle Hill) och satt i ledningen tidigt med Billie de Montfort i rygg. Kihlström skulle dock inte få sitta ifred framme i tät. Matthieu Abrivard var snabbt framme och övertog kommandot med Briac Dark, men släppte per omgående tillbaka till Propulsion som öppnade första 1100 meterna på 1.09,1. 

Franck Nivard serverade Bold Eagle en fin resa i ryggar och han såg segerfarlig ut när fältet svängde in på upploppet. Avslutningen bet bra, men han hade ingen möjlighet att ta sig ikapp Propulsion som sprintade undan framme i ledningen och Bold Eagle fick nöja sig med andrapriset. Tredjeplatsen gick till Briac Dark som därmed också är klar för Prix d'Amérique den 28 januari.
– Jag har känt att hästen börjar komma i bättre form hela tiden, men han är absolut inte i toppform. Tanken är att den ska komma i slutet av januari. Nu har vi kvalat in till Prix d'Amérique och nu kommer han att få ett snällt lopp i Prix de Belgique och då kommer han förhoppningsvis vara i topp, toppform till slutet på januari. Lionel gjorde också ett bra lopp. Han satt fast i ryggar och hade allt kvar över mål. Jag är jättenöjd med honom också, säger Daniel Redén.

Johan Untersteiners Day Or Night In gjorde också han ett topplopp och kom i mål på femteplats. Day Or Night In nådde mållinjen på 1.11,0a/2100 och fick 6.000 euro i prispengar.

Björn Goop var offensiv bakom Anna Mix och landade först utvändigt om Propulsion 1000 meter från mål, men upplägget blev för tufft och Anna Mix stumnade när det skulle till att avgöras och slutade sjua.

Propulsion kom i mål på 1.10,5a/2100 meter och tjänade 54.000 euro.

Klara för Prix d'Amérique 2018:
Valko Jenilat
Billie de Montfort
Charly du Noyer
Bird Parker
Bold Eagle
Ringostarr Treb
Doria Desbois
Readly Express
Propulsion
Briac Dark

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.