Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Succé för Solvallaamatören

Foto: Magnus Strömsten/ALN
Christer Otterström vann med Staro Mojito i Mantorp på måndagen. Foto: Magnus Strömsten/ALN

Christer Otterström har stallformen på topp. Pallplatserna avlöser varandra och på måndagen slog han till med en dubbel på Mantorpstravet.

Publicerad:

Först ut var fyraårige Beluga Bac (e. S.J.'s Caviar) som debuterade i april och som nu har två segrar och två andraplatser på fyra starter. Den här gången körde Christer Otterström fram till dödens och därifrån plockade Beluga Bac ned ledande Symphonic Julius på upploppet.

Stallkamraten Staro Mojito (e. Make it Happen) brottades med spår åtta bakom bilen, men Otterström var offensiv. Satsningen bar hela vägen till spets – en position som fyraåringen sedan stannade i hela vägen in i mål.
– Det är makalöst faktiskt. Det blev en uppväxling när vi ändrade om i utrustningen på honom. Vi satte på helstängt huvudlag, jänkarbike och så körde vi med skor med sulor fram, sade Otterström till Kanal 75 efter segern.

Otterströms stall har nu fyra segrar och fyra andraplatser på de tolv senaste starterna. Han driver sin amatörrörelse söder om Stockholm tillsammans med Maxime Marais som han också tillskriver framgångarna.
– Maxime gör det överlägset största jobbet. Han gör det fantastiskt med hästarna, det är inte tu talt om den saken.

Ville Karhulahti tog också två segrar under måndagskvällen i Mantorp. Först körde han Smokey Herman (e. Adrian Chip) till seger åt Ulf Stenströmer och sedan selade ut han Piteraq (e. Muscle Hill) från det egna stallet. Treåringen kom från två raka andraplatser på Åby, men fick nu sätta nosen främst för andra gången i karriären.

Måndagens vinnare i Mantorp:
Boke Palema (e. Love You) – Mikael J Andersson (Pär Hedberg)
Beluga Bac (e. S.J.'s Caviar) – Christer Otterström
Hera di Quattro (e. Muscle Mass) – André Eklundh
Ingo (e. Infinitif) – Christoffer Eriksson
Veams Benelli (e. Athos Tilly) – Anton Knutsson (Toste Norgren)
Smokey Herman (e. Adrian Chip) – Ville Karhulahti (Ulf Stenströmer)
Staro Mojito (e. Make it Happen) – Christer Otterström
Piteraq (e. Muscle Hill) – Ville Karhulahti
Concrete Dee (e. Donato Hanover) – Kenneth Haugstad (Roger Walmann)
Ufo del Rio (e. Varenne) – Petter Karlsson (Stefan Dahl)
Eye in the Sky (e. Quite Easy U.S.) – Claes Svensson

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS