Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sundberg om V64-favoriten

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Ametrin startar i V64-5 i Eskilstuna ikväll. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Hans-Owe Sundberg gästar Sundbyholmstravet ikväll med Ametrin som är favorit i V64-5. Förutsättningarna för henne har förbättrats sedan två hästar strukits bort ur loppet.

Publicerad:

Ametrin har gjort två starter i år. I årsdebuten blev det seger i Eskilstuna efter ledning runt om och senast blev hästen oplacerad, men det finns det förklaring till.
– Förra gången sökte jag mig framåt, men den som satt i dödens ville inte släppa ner mig så jag fick backa. Sedan fick hon bara springa med invändigt utan att jag pressade henne. I årsdebuten var hon bättre än väntat. Ikväll får hon springa på så får vi se hur långt det räcker. Det är ett par bra hästar emot och man åker inte ut och bara tror att man vinner loppet, säger Hans-Owe Sundberg.
Två hästar med spår innanför Ametrin har blivit strukna och ett sjättespår bakom bilen har blivit spår fyra. När Hans-Owe Sundberg får reda på det blir han inte missnöjd.
– Det försämrar ju inte för oss. Hon trivs bäst när hon får springa på och göra sitt eget lopp så får vi se hur långt det räcker.
I årsdebuten tävlade Ametrin barfota runt om. Senast hade hon bakskor och det blir likadant ikväll.
– Vi har kommit på att det viktiga är att hon kan tävla utan framskor. Med endast barfota fram hade hon tagit två raka segrar i slutet på förra året. I årsdebuten, när hon tävlade barfota runt om, höll hon på att tappa fästet 400 kvar när hon skulle accelerera. Det är en otroligt fin travare som är fin att köra och hon tävlar utan käk och har inga tussar i öronen fast hon har helstängt huvudlag, säger Hans-Owe Sundberg.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS