Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Superkväll för Goop!

Foto: Tommy Andersson/ALN
Araw Hoss tog en fin seger tillsammans med Björn Goop. Foto: Tommy Andersson/ALN

Björn Goop hade en fin kväll på Solvalla och inkasserade inte mindre än fyra segrar. Mest imponerade Timo Nurmos-tränade Araw Hoss som kom i mål på 1.11,5a/1640 med krafter kvar.

Publicerad:

Timo Nurmos segerstaplare Araw Hoss (e. S.J.'s Photo) är tillbaka i segertagen. För Björn Goop fick den sexårige hingsten överta ledningen varvet kvar och väl där var man närmast överlägsna sitt motstånd. Detta närmast före Ebony Boko och Etosho Boko. Araw Hoss nådde mållinjen på 1.11,5a/1640 meter.
– Han var jättefin. Timo berättade innan att hästen var fin för dagen och det kändes att han har något inombords som är extraordinärt. Vissa hästar har det där lilla extra. Han tvekade ett par steg när starten gick och jag fick ta upp honom. Sedan löste det sig bra och han gick med spända linor över mål, sade Björn Goop.

Björn Goop vann också med i tur och ordning Zanzibars Sun (e. Quite Easy U.S.), Gustavo Boko (e. Zola Boko) och He's Marvelous (e. Muscle Hill) innan V86-spelet tog sin början. Alla tre från sitt eget stall.

Pajas Face och Thomas Uhrberg övertog ledningen i första sväng och höll uppe ett bra tempo på tillställningen med 1.10,8 på varvet. Detta med Officer C.D. först utvändigt. Tempot bäddade för köhästarna och främst Tinamo Jet (e. Naglo) och Christoffer Eriksson och sluggade sig förbi över upploppet.
– Det blev ett lopp för publikens smak. Det gick fort hela vägen och han fick jobba rätt rejält sista 700 meterna. Han har varit med mot tuffa motstånd, men borde kanske ha vunnit något lopp till. Det känns inte som någon icke-vinnare, sade Christoffer Eriksson.

Ledningen hela vägen var sedan segermelodin för Christoffer Eriksson och Global Takeover (e. Pastor Stephen). Ekipaget varvade på 1.15,2 och nådde sedan mållinjen på 1.14,0a/2140 meter. Global Raceway avslutade piggt den sista biten, men hann aldrig hela vägen fram utan fick nöja sig med andrapriset. Prosperous gjorde det bra från tolftespåret och blev trea.

Johan Untersteiner fick chansen bakom Svante Båth-tränade Deimos Racing (e. Quite Easy U.S.) och ekipaget stack omgående till ledningen. Väl där var loppet i stort sett avgjort och den tidigare Kriterievinnaren kunde gå undan enkelt den sista biten. Detta närmast före Mindyourvalue W.F. som följde med i rygg på vinnaren och Ginny Weasley som avslutade piggt.
– Det blev helt perfekt det här. Vi kom överens om att vi skulle testa lite från start och även om Breeders Crown är huvudplanen så ville Svante ge hästen en genomkörare och det blev helt perfekt. Det var en hel del kräm sparat över mål, sade Johan Untersteiner.

Från dödens tog Örjan Kihlström och Roger Walmann-tränade Hillcrest Player (e. Yankee Glide) en stark seger. Efter en upploppsstrid helt i publikens smak mellan vinnaren och Tahiti Journey kunde Kihlströms styrning avgöra kort innan mål och segern var Hillcrest Players tredje i karriärens 13:e start.
– Hon är duktig tycker jag och har visat bra form. Hon fick göra jobbet själv, men avgjorde på ett bra sätt. Det gick ganska lugnt och fint och då passade jag på att rulla iväg. Det stod och vägde på upploppet, men min satte nosen först, sade Örjan Kihlström.

Efter en rörig inledning satt Jessica Highness och Johnny Takter i ledningen i utgången av första sväng med Kash Brodda (e. Ready Cash) först utvändigt. Den senare skulle ordna karriärens sjätte seger, trots tuffast möjliga resa. Varvet gick efter 1.13,9, men trots upplägget hade Kash Brodda förmågan att plocka ned ledaren in inledningen av upploppet.
– Hon har haft en massa problem, men ägarna har haft mycket tålamod och det känns som att vi är på rätt väg. Så bra som hon travade idag har hon aldrig gjort. Hon skyggade lite för stänket och så, men sedan körde jag mitt eget lopp först utvändigt och litade på min häst, sade Peter Untersteiner.

Claes Sjöström ordnade andra raka segern tillsammans med Greger Hägglund-tränade Så Go Ikaros (e. Zola Boko) som efter ett fint lopp i ryggar kunde avgöra på fint sätt över upploppet. Detta närmast före Mellby Emeralds och Autobahn. Så Go Ikaros nådde mållinjen på 1.13,9a/2140 meter.
– Det kändes riktigt bra för dagen. Hästen var väldigt fin senast och var nästan ännu finare den här gången. Vi hamnade lite längre bak än vad jag hade tänkt, men när vi fick draghjälp hela vägen in på upploppet kändes det väldigt bra, sade Claes Sjöström.

Johan Untersteiner skickade upp Xperia Knick (e. Ready Cash) till Solvalla och Kenneth Haugstad tog till vara på styrningen på bästa sätt. Efter en härlig upploppsstrid med Lavidaloca de Vie kopplade Xperia Knick greppet sista 50 meterna och ordnade årets andra seger.
– Hon fick göra jobbet själv, men det ifrån sig mycket bra och vann på ett rejält sätt. Hästen ville vara först och det är en bra egenskap på en häst, sade Kenneth Haugstad.


V86 – Solvalla/Jägersro

Rätt rad: 5–1–5–9–2–10–7–4

Utdelning:
8 rätt: 237.367 kronor
7 rätt: 2.035 kronor
6 rätt: 150 kronor

Omsättning: 21.271.745 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS