Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Superlätt för Louie Brodde

Foto: ALN
Louie Brodde tog en mycket enkel seger för Erik Adielsson. Foto: ALN

Erik Adielsson satsade allt vad som gick från start och det blev spets och slut för Svante Båths Louie Brodde i Damklubbens Stora Fyraåringspris på Umåker.

Publicerad:

Utan några som helst problem satt Louie Brodde (e. Muscle Massive) i ledningen. Väl där hade inte konkurrenterna någon möjlighet att gå i närkamp. Tillsammans med Erik Adielsson öppnade Louie Brodde 500 meter efter 1.12,0 och varvet på 1.17,5. Efter en snabb avslutning kom hästen sedan i mål på 1.15,7a/2.140 meter och segermarginalen blev ett flertal längder.
– Jag är jättenöjd. Det här var väldigt skönt. Han har haft mycket sämre rad än vad hästen egentligen är. Vi hade inte stolpe in ifjol och jag var väldigt nöjd efter första starten när han gick i mål med mycket krafter kvar och det här kan bli jätteintressant, säger tränaren Svante Båth.

I segersulkyn satt Erik Adielsson:
– Han är otroligt mysig att köra. Han gjorde det bra ifjol och kvalade in bland annat till Breeders-finalen och hästen är väl precis under de absolut bästa i kullen. Jag är väldigt nöjd med vad han presterade idag.

Det var debut efter vila för Robert Berghs Angle Of Attack (e. Scarlet Knight), men hästen presterade som att han var i full form. Från bricka åtta bakom bilen närmast katapultstartade hästen för Jan Norberg och det var aldrig någon diskussion om vem som skulle ta hand om ledningen. Sedan blev det enkelt. Angle Of Attack lämnade konkurrenterna i sista sväng och vann överlägset på 1.13,8/2.140 meter.
– Man sitter bara och njuter hela vägen. Jag körde hästen i somras och han har utvecklats kolossalt efter det. Robert Bergh vet verkligen hur man tränar häst som får honom i den här författningen efter uppehållet, säger Jan Norberg.

Jan Norberg var offensiv även med Dear Friend (e. Orlando Vici) som fick överta spets efter drygt 400 meter. Från den positionen var ekipaget sedan helt överlägset. Sista varvet gick efter 1.11,4 och Dear Friend vann med ett flertal längders marginal. Precis som för Angle Of Attack så är det Robert Bergh som tränar Dear Friend.
– Vi tog det lugnt ifrån start och sedan förstod jag att vi skulle få överta spets. Sedan bara lunkade hon ifrån dem. Det är fantastiskt att köra åt Robert. Han har fantastiska hästar, säger Jan Norberg.

Erik Adielsson fick full fart på Markus Pihlström-tränade O.P.'s Flirt (e. Flirtin Man). Den åttaårige valacken satt länge sist utvändigt, men hade överlägsen fart sista 300 meterna och vann säkert på 1.13,7a/1.640 meter.
– Det kändes aldrig riktigt hett under loppet eftersom det var så pass långt fram. Hästen överraskade dock positivt och vann enkelt med norsken kvar, säger Erik Adielsson.

Efter viss dramatik blev det seger för Petri Salmelas löfte Hesiod (e. Explosive Matter). Empire Garbo fick hålla behagligt tempo i spets och öppnade första varvet efter 1.19,0. Ulf Ohlsson och Hesiod gick i närkamp med ledaren i sista sväng vilket gjorde att Emipre Garbo galopperade och segern för Hesiod blev till sist klar. Segertiden skrevs till 1.16,4a/2.140 meter.
– Han är jättefin häst som gör det mesta rätt varje gång. Vi hade inte en chans att vara med och svara ut ledningen och det underlättade så klart för oss när Eriks häst galopperade, säger Ulf Ohlsson.

Efter ett händelserikt lopp med ett flertal galopper var det till sist Kolbergs Lillefot (e. Sokna Troll) och Hans Bergh som hade bäst spurtkrut över upploppet. Hans Bergh gav sin häst ett fint lopp i ryggar och det stod tidigt klart var segern skulle hamna.
– Det flöt på bra för oss och vi fick bra ryggar hela vägen. Han är riktigt bra den här hästen och jag tror att han kommer att kliva upp i klasserna ganska snabbt. Han har mycket fart i sig, säger Hans Bergh.

Inledningsvis tog Jimmy Jonsson en enkel seger med Öystein Tjomslands Möjlighet (e. Moe Odin). Ekipaget kom i mål på 1.30,7/2.140 meter och detta var hästens andra seger i karriären. Ingvar Nyberg överraskade rejält med Gunilla Lindström-tränade Ryjet (e. Juliano Star). Den fyraårige valacken skötte sig på allra bästa vis i tävlingsdebuten och var först över linjen på 1.18,7/2.140 meter. I montéloppet tog Boy Hornline (e. San Pellegrino) en överlägsen seger. Segermarginalen skrevs till hela nio längder och i sadeln satt Jennifer Persson. Tränar gör Åsa Bäck. Trots en tuff löpning visade sig Pandora Diamant (e. Igor Font) sig starkast. Susanne H Osterling satt i sulkyn och ekipaget kopplade ett säkert grepp tidigt in på upploppet. Inbyprinsen (e. Dotto Nilema) fick en fin ryggresa av Claes Sjöström och när luckan uppenbarade sig in på upploppet avslutade sjuåringen starkt till en säker seger.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS