Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Superskräll i Olympiamontén

Foto: HANOLD/ALN
Åsa Svensson. Foto: HANOLD/ALN

Hamras One More och ryttaren Åsa Svensson stod för en rejäl överraskning i Olympiamontén.

Publicerad:

Mikael Selins Hamras One More (e. Supergill) hade varit oplacerad i sina tre första starter i år – men på det fjärde skulle det ske. Olympiamontén innehöll hästar som Nantucket, Olympic Kronos och Tano Bork. Det struntade Selins tioåring i. Tillsammans med Åsa Svensson satt han i rygg på Nantucket som gick första i andraspår. Åsa Svensson valde att chansa invändigt i slutsvängen och kunde tillslut ge full marschorder på open stretch. När mållinjen närmade sig kunde ekipaget ta sig förbi både Nantucket och Olympic Kronos. 
– Han hade den äldsta och tyngsta ryttaren och han hade lite pengar jämfört med de andra, men i dag var han bara bäst, sade Åsa Svensson efter loppet. Vad gäller pengar belönades förstaplatsen med 100.000 kronor. Ryttaren satt i sadeln på Hot Tub när denne vann Olympiamontén 2012. 
– Det är några år sedan nu. Det är fantastiskt roligt att rida sådana här tävlingsdagar. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS