Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Superstoet tvingas sluta

Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Geir Vegard Gundersen ger upp med Hillary B.R. Nu får det bli avel istället. Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD

Obesegrade norska superstoet Hillary B.R. har tyvärr tävlat färdigt.

Publicerad:

Det är Trav Og galopp-Nytt som berättar denna dystra nyhet. Efter segern i Norskt Hoppederby och två miljoner norska kronor (8 september) drabbades Hillary B.R. (e. Muscle Hill) av en blödning på ett gaffelband i högra bakbenet. Nu har hon slagit upp samma skada igen och då väljer kretsen kring hästen att låta henne gå till avel.
– Jag har varit optimist och trott att skadan skulle läka bra, men nu är jag lika mycket pessimist. Sista undersökningen av benet visade att hon slagit upp precis samma skada som tidigare, säger Geir Vegard Gundersen till TGN och fortsätter:
– Med tanke på att benet inte tålt den belastning som det varit utsatt för på sistone är det helt omöjligt att det kommer att hålla med tanke på den konkurrens hästen måste ställas emot. Skadan kunde ha uppstått före Hoppederbyt, men lyckligtvis fick vi uppleva det viktigaste loppet i hennes karriär. Hillary måste vara det mest spännande avelsstoet i Norge.

Det är Erland Åslund och Arne Sandbaek Jr som äger Hillary B.R. Hästen avslutar tävlingskarriären med 15 segrar på lika många starter och nästan 3,9 miljoner norska kronor på kontot. Vilken som blir första partner i aveln återstår att se.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS