Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedt slog till

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Åke Svanstedt vann på forna hemmabanan Bergsåker. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Åke Svanstedt fick förstås segerdefilera när han körde lopp under fredagen på sin forna hemmabana Bergsåker.

Publicerad:

Tillsammans med Robert Bergh-tränade treåringen Buska Blyg (e. Järvsöviking) drog Åke Svanstedt till spets 1100 kvar i V65-4 och höll undan för attackerande Vårbusan sista biten.
– Jag körde två provstarter och han galopperade i båda. Men hästen var kanske lite stel och behövde röra på sig lite före start. Väl i loppet var det aldrig några problem. Vi behövde egentligen inte göra så mycket förrän 200 kvar, då han svarade själv på hästen som kom, sade Svanstedt och fortsatte:
– Det är förstås lite kontraster att tävla här mot i USA. Men det känns extra roligt att jag nu vunnit med två kallblod. Min kvalhäst i dag, tvåårige Järvsöfuxen (e. Tekno Odin), var också en härlig häst att köra.
Svanstedt segrade även i söndags i Bollnäs bakom Jan-Olov Perssons Demex.

I första försöket av Guldhansken (lopp 1), final över tre lopp i lärlings/ungdomsserien, ordnade Ludwig Wickman sin första seger med ett kallblod. Detta i ett galoppfyllt lopp, där han kom fram som trea genom slutsvängen och sedan kunde avgöra tillsammans med  nioårige skrällen Fräcke Vicke (e. Moe Odin). Det var en annan skräll, åttaårige Tippex, som hade ledningen.

I andra försöket (V65-3) spårade Oskar Florhed från start till mål med Robert Bergh-tränade nyförvärvet Betting King (e. Ready Cash).
– Han är lite speciell, men i dag hade hästen en bra dag. Det finns en del i honom, hästen har ju bland annat startat i Derbyförsök, men han måste tagga ned lite för att kunna fortsätta utvecklas, sade Oskar Florhed.

Magnus Djuse utnyttjade vinnarhålet på bästa sätt i tredje försöksloppet med Henrik Svensson-tränade Mr Charming (e. Andover Hall). Han plockade ner ledande brodern Mats Djuse med Fragolini Am sista biten.
– Det blev perfekt lucka när Oskar Florheds häst tröttnade. Det var små marginaler, men det gick vägen, sade Magnus A Djuse, som tack vare den här segern även tog hem Guldhandsken totalt.
Därmed fick han ett presentkort på 5.000 kronor.


I V65-2 fick Lars Wikström-tränade treåringen Huddlestone (e. Brad de Veluwe) full utdelning på formen trots ett slutvarv i dödens. Och här satt Henrik Svensson i sulkyn.
– Han kändes jättefin och jag körde inte en meter förrän 300 kvar. Senast var det första gången Wikström provade urryckare på hästen och då höll jag knappt på att få stopp på hästen. Han svarar oerhört på dessa, sade Svensson.

I Bombi Boys Minne (V65-6) spårade Klaus Kern hela vägen med egentränade Puketorps Julius (e. Up Front Larry).
– Det var perfekta förutsättningar den här gången med springspår och voltstart. Kul också med Åke Svanstedts som prisutdelare, då jag är ett stort fan av honom, kommenterade Kern.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS