Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svante Båth: ”Mera enhetligt för mig”

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Svante Båth flyttar snart även in själv i huset på Stora Alby. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

Hästarna är redan på plats och om drygt två veckor räknar även Svante Båth med att flytta in på riktigt på Stora Alby.
– Det ska bli jätteskönt. Nu blir det mera enhetligt för mig här i Stockholm.

Publicerad:

Han är unghästkungen som så sent som i lördags även tog sin första titel i Svampen med Global Adventure (e. S.J.s Caviar). De senaste månaderna har Svante bott lite i kappsäck eftersom gården utanför Sundsvall tagits över av Daniel Wäjersten och han själv ännu inte har fått huset på Stig H Johanssons träningscamp Stora Alby färdigt.
– Men nu börjar det verkligen närma sig. Jag bor just nu i Ville Karhulahtis gamla lya på gården, men efter slutbesiktningen om 2,5 veckor hoppas jag att vi kan flytta in. Det är väldigt efterlängtat.

Svantes hästar har redan tagit Stora Alby i besittning.
– Just nu har jag 34-35 hästar där, men det blir åtta till när jag får klart med ytterligare en anställd i november-december. Då blir det sex skötare som jobbar där.

Vad har du fått för intryck av Stora Alby så här långt?
– Det känns bra. Stig H har en jättefin rundbana, rakbana och även en slinga som vi fixat till lite mera. Det är alltid smågrejor som man vill göra på ett nytt ställe, exempelvis har vi satt upp foderapparater.

Det geografiska läget?
– Det är nästan äckligt bra. Det tar 20 minuter med bil till gården i Knivsta, 10-12 minuter till Arlanda samt 15 minuter till Solvalla.

Svante har nu hästar på fyra olika ställen: Skottorp, nära Halmstad (ettåringar), Sundsvall (tvååringar på Bergsåker och unghästar/starthästar inhyrda på gamla gården i Solum), Knivsta och Stora Alby.
– Det är bara i Halmstad och på Bergsåker vi har skräddarsytt för en viss ålder, i Knivsta och på Stora Alby blandar vi runt. När det gäller hästfördelningen har jag i Knivsta 92 hästar (13 skötare), och i Sundsvall 24 (Solum) plus 14 (Bergsåker).

Är du nöjd med det här upplägget med hästar på fyra (nästan fem) olika platser?
– Ja. det är jag. Framför allt känns det som att jag nu fått det hela mera enhetligt här i Stockholm. Det känns också bra att vara kvar i Sundsvall eftersom jag fortfarande har en del hästägare därifrån och även trogen personal på plats.

Närmast för Svantes del väntar bland annat Breeders Course-finalen på Jägerso på lördag med Uruguay Broline (e. Weingartner) och Breeders Crown-semifinaler (extra V75-omgång) på Solvalla nu på söndag. Där har han hela tolv hästar med. Räkna med att några kvalar in och slåss i toppen även i finalen. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS