Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svarar på kritiken: "Respekt för att det finns olika åsikter"

Foto: Svensk Travsport
Maria Croon, vd Svensk Travsport. Foto: Svensk Travsport

Norra regionen är inte nöjda med ST:s nya giv inför 2020 med färre tävlingstillfällen och omfördelade skalor i vardagstravet.
Nu svarar ST:s vd, Maria Croon, på kritiken.
– Jag har respekt för att det finns olika åsikter och perspektiv, säger hon.

Publicerad:

I stället för att köra färre lopp med högre prispengar till tredje-, fjärde-, femte- och sjättepristagarna i loppen vill Umåker och hela norra regionen köra lika många lopp 2020 med de nuvarande skalorna.

– Det finns olikheter, olika förutsättningar och olika åsikter om den sammanvägda produkten som vi har presenterat och jag har full förståelse för det. Trycket varierar på banorna och de har redan nu en möjlighet att delvis bestämma inom flexibla ramar om man vill köra fler lopp, säger Maria Croon, vd på Svensk Travsport.

Ändrar inte prisskalorna

Är det möjligt att låta de banor som vill ha det gamla ha det, med tanke på att det är ett nollsummespel?

– Prisskalorna kommer att se ut som vi har bestämt och det är en balans utifrån alla synpunkter vi har fått in där breddskalorna drivits aktivt från hästägarnas sida. För visa banor är det en bättre lösning än för andra, men flexibilitet finns inom budgetramarna.

"En prioriteringsfråga"

Men det blir dyrare för banor att köra fler lopp?

– Det beror på hur man använder sin del i det flexibla budgetutrymmet, det är en prioriteringsfråga. Banorna som har många anmälda till lopp får ekonomisk täckning för att kunna dela lopp.

Statistik tycks saknas

Finns det statistik som tyder på att det här är positivt för antalet aktiva? Att högre prispengar för nämnda placeringar är bättre än fler lopp?

– Det här beslutet är tagit utifrån att vi vägt samman alla de olika perspektiven vi fått in, samtidigt som vardagstravet prioriteras.

"Väldigt komplex fråga"

Är inte stora problemen lopp med höga förstapris som inte ens är halvfulla? På tisdag ser vi ett fyraåringslopp med sex startande hästar varav fem stycken tränas av Stefan Melander vilket gjort att spel inte kommer att öppnas på loppet hos ATG. Najos Minne på Örebro hade fyra hästar i startlistan...

– Jo, det ser väldigt olika ut med förutsättningarna och tävlingsplaneringsschemat är en väldigt komplex fråga. Ett stort antal dagar och koncept ska fördelas på alla våra banor och det är en komplex materia där vi försöker att ta in så många perspektiv som möjligt. 
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS