Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svedberg siktar på spets

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Foto: LEIF NORBERG/ALN

Markus B Svedbergs Carmine Am har hittat stilen i år. I kväll kan hästen ta andra årssegern i sin hemmadebut.

Publicerad:

I karriärens 13:e start är det dags att visa upp sig för hemmapubliken för allra första gången. Carmine Am (e. Muscle Hill) går ut i V86-2 tillsammans med tränaren Markus B Svedberg. Ekipaget startar från spår fem på grunddistansen 2.140 meter. 
– Han har känts bra hemma de sista veckorna och vi får köra framåt och försöka ta oss till ledningen helt enkelt, säger Svedberg.
Blir ni släppta dit tror du?
– Det blir väl Björn (Goop, med Il Diablo) som tar ledningen först, sedan vet jag inte hur Björn tänker efter det. Skulle vi inte ta oss till ledningen är det inte hela världen, han har visat att han kan gå i dödens.
Hästen galopperade i sin senaste start den 13 maj.
– Vi ändrar lite i balansen i dag, han kommer att gå med skor bak. Det är inte för att han inte har hov för att gå barfota utan för att han ska hålla ihop travet bättre helt enkelt. Han har gått bra efter lång vila tidigare så det ska inte vara några problem. Spåret tror jag inte är någon fara. Han är jätteförnuftig och det skulle förvåna mig om han dummar sig.
En bra chans?
– Ja det tycker jag.

Svedberg har även Strawberrydaiquiri (e. Juliano Star) till start från spår två i volten i V86-4. Hon ställs emot Timo Nurmos storfavorit, Extra Fudge.
– Hon är lite mer osäker och spåret är inte så bra. Det blir ganska snävt att vända upp och sedan kommer trean utifrån, blir hon då för laddad så kan det bli galopp.
– Vi gjorde lite ändringar inför senast, men vi sätter på framskor idag och går från rycktussar till ryckhuva för att hålla henne lugn.
Ska hon räknas?
– Om man väljer att gardera favoriten så är hon en av de första tycker jag. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS