Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensk kvartett kör om stora pengar i Berlin

Foto: Rickard Hansson
Mariendorf i Berlin står värd för söndagens final av Super Trot Cup. Foto: Rickard Hansson

På söndag avgörs den andra upplagan av Super Trot Cup på Mariendorf i Berlin. Fyra svenska, fyra danska och fyra tyska hästar har kvalat in till finalen med 30.000 euro till vinnaren.
– Det är inte ofta man kan starta hästar i lopp med det förstapriset, säger Lars I Nilsson som har Springfield till start.

Publicerad:

I fjol gjorde Berlin och Jägersro gemensam sak och lanserade Super Trot Cup. En löpningsserie med försök i Tyskland och Sverige och final under den tyska Derbydagen på Mariendorf i Berlin. Nytt för i år är att Danmark har involverats i samarbetet. Under juli månad kördes försök i Berlin, Ålborg och på Jägerso och fyra hästar från vardera land har kvalat in till finalen som körs i Berlin på söndag med 30.000 euro till vinnaren. 

Making Love, Annabelle Dimanche, Going Diablo och Springfield är de svenska representanterna. Den senare vann sitt uttagningslopp på Jägersro i överlägsen stil och tränaren Lars I Nilsson ser fram emot söndagens final.
– Det är ett viktigt lopp med mycket pengar i potten. Det är inte ofta man kan starta hästar i lopp med det förstapriset.

Vad har du för förhoppningar?
– Jag tyckte att han var fin senast. Han vann med gott om krafter kvar och jag hoppas ju att han är med och segerstrider. Jag vet inte hur bra de danska och tyska hästarna är, men den förhoppningen kan man väl ha?

Det har gått nästan en månad sedan försöket, hur står det till med Springfield?
– Allt verkar jättebra. Vi har fräschat upp honom efter försöket och han tränar fint. Han gick ett jobb med rask avslutning nu i veckan som gick och det kändes bara bra.

I fjol vanns finalen av tyske Stark Bi på tiden 1.12,8a/2.500 meter. Närmast i mål följde den svenska trion Zigge Silvio, Victorious Star och The True F. För favoritspelade Day or Night In blev det däremot galopp.

Startlista, Super Cup Trot, 2.500 meter autostart
1. Iron Steel – Victor Gentz
2. Amazing Dynamite – Ken Ecce
3. Springfield – Christoffer Eriksson
4. Lighten Up Today – Michael Nimczyk
5. Making Love – Johnny Takter
6. Popeye Diamant – Gerhard Biendl
7. Going Diablo – Jörgen Sjunnesson
8. Ginger Heldia – Robin Bakker
9. Annabelle Dimanche – Dominik Locqueneux
10. Hobard – Christian Lindhardt
11. Wilma Leggrowbach – Geir Mikkelsen
12. Rap A D – Kenneth Andersen

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS