Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensk rekord av Eketorpets Tess

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Eketorpets Tess sprang svenskt rekord i Danmark idag. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Det gick riktigt fort på Charlottenlund idag då Eketorpets Tess sprang svenskt rekord när hon vann Tryllekunstner Bo Thomsens Hoppeløb på 1.11,6a/2.000 meter.

Publicerad:

Det blev en ordentligt körning det första halvvarvet mellan Sunbeam och Pif. Peter Untersteiner lät dom köra mot varandra och när det lugnade ner sig körde han till och övertog ledningen knappa 900 kvar med Eketorpets Tess.

Över upploppet stack hon undan till en överlägsen seger och Peter Untersteiner behövde inte pressa henne för att hon skulle vinna på det nya svenska rekordet 1.11,6a/2.000 meter. Det var en tiondel snabbare än Canaka B.F.’s svenska rekord för äldre ston, som hon slog vid segern i förra årets Sto-EM.

Där bakom spurtade Soho och Salina D.K. in till andra- och tredjeplatsen. Förstapriset i loppet var 50.000 danska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS