Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensk Travsport: "Vi är nöjda med nya hemsidan"

Foto: Pressbild/Johan Lindsten/Montage
Tomas Fyhr, avdelningschef på marknad och kommunikation. Foto: Pressbild/Johan Lindsten/Montage

6 november 2019 lanserade Svensk Travsport sin nya hemsida.
Sidan fick utstå kritik per omgående – och den så kallade ”sportappen” är hittills inte mobilanpassad.
– Vi är nöjda med hemsidan men blir aldrig färdiga, utan vi kommer alltid att arbeta med den, säger Tomas Fyhr, avdelningschef på marknad och kommunikation.

Publicerad:

Travronden ställde, med anledning av att deras sms-tjänst till aktiva vid komplettering av anmälningslistor inte fungerat på flera veckor samt den initiala kritiken mot hemsidan, ett antal frågor via mejl till förbundet. 

När svaren kom tillbaka var sms-tjänsten åter i bruk och den hade ingenting med hemsidan att göra, förklarar Tomas Fyhr:

– Nej, det var ett problem kopplat till vår leverantör av SMS-tjänsten och inte hemsidan. Det uppkom problem och därför har vi upphandlat en ny leverantör för att säkerställa funktionaliteten och nu ska det fungera mycket bättre. Sedan är det så klart beklagligt att det dragit ut på tiden.

Nedan följer ytterligare frågor som ställdes

När mobilanpassas hemsidan?

– ”Vanliga” travsport.se är idag responsiv (hemsidan anpassar sig efter bla skärmstorlek reds. anm.) och har så varit från start. Sportappen kommer successivt att bli responsiv under året. Det första som lanseras i slutet av första kvartalet 2020 är ”Logga in” och ”Startsidan” i Sportappen, samt det som finns under kategorin ”Tävling”. Det är runt 25 sidor som ska hanteras samtidigt som vi bygger nya funktioner parallellt.
 
Vad har ni prioriterat sedan hemsidan lanserades?

– Redan när sidan lanserades var flera utvecklingsprojekt igång gällande funktionalitet och att bygga Sportappen responsiv. De viktigaste sakerna vi gjort sedan lanseringen är bland annat anpassning av Propositionssökning via avancerad sökning och startanmälan med hänsyn till de nya licenskoderna, vilket krävde en hel del ny logik.

– Vi arbetar nu för fullt med funktioner för att registrera betäckning och betäckningsresultat samt utrustningsinfo.
 
Hur kan man lansera en icke mobilanpassad sajt år 2019?

– Det var ett val vi gjorde där vi vägde flera saker mot varandra. Vi tyckte det var viktigt att få ut den nya sajten för att slippa risken att sitta kvar i den gamla tekniken. Det skulle också ha inneburit dubbeljobb att ha två sidor levande samtidigt samt stora kostnader för licenser på den gamla sajten.

–  När vi då var klara med all primär funktionalitet i Sportappen valde vi att lansera även om vi inte hunnit mobilanpassa den. Man ska dock komma ihåg att den gamla hemsidan heller inte var mobilanpassad alls.
 
Vad har blivit bättre med den nya layouten av hemsidan?

– Travsport.se är som sagt responsiv. Det har ett antal effekter på layouten som skiljer sig rätt markant från den tidigare sidan. Innehållet är i mångt och mycket detsamma men vi har nu möjligheter att utveckla nya funktioner själva. Vi har försökt arbeta med en design som ska vara lättare att navigera i.

– Men sen är det givetvis upp till användaren om vi lyckats och där försöker vi vara lyhörda för de synpunkter vi får in, även om vi inte kan göra allt för alla.
 
Är ni nöjda med hemsidan?
– Absolut. Samtidigt är en hemsida aldrig färdig utan vi kommer alltid att arbeta med att utveckla den. Vi ser dagligen utmaningar som vi försöker hitta lösningar på.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS