Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskfött på Yonkers

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
Linda Toscano. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD

Det händer inte varje dag, att det dyker upp en svenskfödd häst på Yonkers Raceway i New York.
Under torsdagen hände det – och seger blev det också.

Publicerad:

Menhammar Stuteri-uppfödda Whether Or Not inledde sin karriär i regi Reijo Liljendahl, där han också startade som treåring. På sex starter blev det tre pallplatser, innan hästen exporterades till Finland. Där tävlade hästen flitigt under 2018 för tränare Riina Rekilä, som hade en seger på Solvalla så sent som i onsdags med Viking Grace. Tre segrar blev det på 20 starter, innan hästen i början av 2019 exporterades till USA.

Där gjorde hästen sin första start under torsdagen, i regi Linda Toscano. Hästen tog hand om ledningen en bit in i loppet som storfavorit och hade sedan inga som helst problem att segla ifrån sina konkurrenter till mycket enkel seger. Körde till viktorian gjorde Yannick Gingras.
6.500 dollar var triumfen värd och segertiden blev 1.14,0/1.609 meter.

Whether Or Not (e. Cantab Hall) som såldes på Elitauktionen 2015 för 250.000 kronor, är en riktig Menhammarprodukt. Modern Quandary (e. Viking Kronos) är uppfödd av Menhammar Stuteri, liksom mormor Mollusque. Quandary har förutom Whether Or Not även lämnat Unreturned Love.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS