Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskt rekord av B.W.Gullis

Foto: LARS HALVARSSON/ALN
B.W.Gullis vann ett uttagningslopp till Kriteriestoet på svenskt rekord. Foto: LARS HALVARSSON/ALN

Under måndagseftermiddagen avgjordes två uttagningslopp till Kriteriestoet för kallblod på Dannero. I det första uttagningsloppet satte B.W. Gullis svenskt rekord vid överlägsen seger.

Publicerad:

De sex främsta i varje uttagningslopp till Kriteriestoet kvalificerade för start i finalen av Kriteriestoet som körs på Dannero lördag 8 augusti med 350.000 kronor i förstapris.
Uttagningslopp 1:
Robert Skoglund hade uppvisning med B.W.Gullis (e. Moe Odin - Gullan Fax) som ledde runt om och vann på nya svenska rekordet för treåriga ston 1.28,9a/2.140 meter. Det tidigare rekordet hade Hulte Nova då hon segrade i Kriteriestoet 2012 på 1.29,6.
Långt bakom B.W.Gullis tog Höstbolillemor hand om andrapriset efter ha legat tvåa loppet igenom. Tredjeplatsen till Jega Bottega och Öystein Tjomsland. Här släppte man iväg en mycket märlig start då Jega Bottega, som hade spår elva, var snett utanför nummer åtta när starten gick och Tjomsland kunde därmed ladda framåt direkt. Däremot blev det galopp efter cirka 100 meter för Jega Bottega.
Vidare till final gick även fyra Åstas Lotta, femman Klack Soja och sexan Smeds Alva.

– Jag försökte ta det lite lugnt, men hon var så överlägsen och jag försökte hålla i henne så gott jag kunde. Hon kan vara lite rullig första halvvarvet, men idag var hon jäkligt fin, sade Robert Skoglund.
 

Uttagningslopp 2:

Här tog Öystein Tjomsland en överlägsen seger med Aase (e. Åsajerven) som kunde köra till ledning efter 400 meter. Efter 1.32 första varvet ökade Tjomsland farten och Aase travade slutvarvet på 1.28,5. Segertiden blev 1.30,0a/2.140 meter.
– Det här är ett mycket fint sto med hög kapacitet och som kan bli en riktig topphäst. Det var länge sedan hon startade och jag fick därför att bra svar idag när hon vann med gott om krafter kvar, sade Öystein Tjomsland om Aase som inte hade startat sedan 31 mars i år.
Björlikos tog hand om andrapriset efter en löpning som trea på innerspår. Tredjeplatsen till en bra avslutande Torpa Olea som legat som fjärdehäst under loppets gång. Övriga finalister blev Norm Maja som slutade fyra, femman Klack Vilja och sexan B.W.Erstin.
 


 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS