Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskt rekord av Tekno Odin

Foto: HANOLD/ALN
Tekno Odin slog svensk rekord. Foto: HANOLD/ALN

Det blev norsk uppvisning när finalen av DubbelCupen avgjordes på Bergsåker och Tekno Odin sprang nytt svenskt rekord när han rundade fältet det sista varvet.

Publicerad:

Tekno Odin kom bra genom från tillägg och kunde gå med i tredjespår när Titan Tabac attackerade dryga varvet från mål. Den draghjälpen fick han fram till upploppet och det tackade Tekno Odin för genom att lämna konkurrenterna med 20-30 meter över upploppet.

– Det är alltid roligt att köra de här hästarna. Det är stor press, men så kan man inte tänka utan det gäller bara njuta av stunden. Han är lite flegmatisk när han springer i ryggar, men när man begärde något av honom sista 500 klev han bara förbi, sa Ulf Ohlsson i segerintervjun efter han hade kört Tekno Odin för första gången.

Segertiden blev det nya svenska rekordet för utländska kallblod, 1.21,5/2.180 meter. Det tidigare rekordet hade Slettvoll Rambo på 1.23,1a/2.180 som han slog i Skellefteå 2009.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS