Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tabbe stoppar Activated från start i storloppet

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

"Det är bara att bryta ihop och komma igen" säger Fredrik Wallin.

Publicerad:

Ett av de stora målen för året för Activated har varit Criterium Continental som körs på söndag 22 december. Nu blir det däremot ingen start för Activated – trots att hästen är i kanonförfattning. Detta på grund av en anmälningsmiss, som Sulkysport var först med att meddela.
– Tyvärr har det skett ett jättemisstag. På anmälningsdagen står det klart och tydligt att anmälan går ut 09.30 den 20 december, men när jag sedan fick samtal där man undrade varför Activated inte var anmäld till loppet åkte jag till Anders Linqvist för att få hjälp. Då visade det sig att just i hennes proposition står det 19 december klockan 11. Så vi kommer inte med i loppet tyvärr, men det finns inget att göra. Det är bara att bryta ihop och komma igen, meddelar Wallin.

Därmed blir det ett svenskhopp mindre i Criterium Continental.
2017 skedde ett liknande misstag som blev uppmärksammat. Då var det Petri Salmela som missade att anmäla hans stjärnhäst Makethemark till Svenskt Travderby

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.