Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tae Kwon Deo starkast bland fyraåringarna

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Tae Kwon Deo. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

För en dryg månad sedan vann Tae Kwon Deo Sprintermästaren. Nu tog fyraåringen ytterligare en skalp – i Ragnar Thorngrens Minne.

Publicerad:

Flera vassa kort gjorde upp om förstapriset på 250.000 kronor i Åbys fyraåringslopp. In på upploppet stod striden mellan Tae Kwon Deo (e. Muscle Hill), Zarenne Fas och Missle Hill och efter en vass spurt gick segern till den förstnämnde.

Adrian Kolgjinis häst vann på 1.11,8 över 2.140 meter och lade ännu seger i ett årgångslopp till meritlistan. Tidigare i somras visade han sig vara bäst i Sprintermästaren.
– Säsongen har börjat superbra. Det är inte så mycket att snacka om. I dag visar han att han kommer att ta klivet upp bland de allra bästa. Men det måste så klart klaffa. Det är djur vi håller på med och inga maskiner man kan gå in och byta motor på, sade Adrian Kolgjini.

Tae Kwon Deo siktas nu mot Breeders Crown.
– Han har framför allt Breeders Crown i höst som vi satsar stenhårt på och så finns Solvalla Grand Prix också. Sedan blir han fem år och då ska han ut i de riktigt stora loppen, sade Adrian Kolgjini.

Power krossade kullkamraterna

I Åby Stora Treåringspris stärkte Power (e. Googoo Gaagaa) sina kriterieaktier. Robert Berghs visade återigen att han inte räds dödens och vann hur säkert som helst på 1.13,1 över full väg.
– Det var första gången jag körde honom utan boots fram. Det gjorde att han fick mer flyt i steget, sade Bergh i vinnarcirkeln.
– När jag kör framåt varvar han inte i gång efter det utan slutar. Han är otroligt komplett.

Åbytränaren berättade vidare om den fortsatta matchningen för den treårige talangen.
– Jag funderar på att att låta honom få ett lopp till innan kvalet till Kriteriet.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS