Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tahiti mot Skaraslätten

Foto: David Schreiner/TR Bild
Tahiti Journey och Jorma Kontio. Foto: David Schreiner/TR Bild

Björn Röcklingers Tahiti Journey matchades flera gånger om mot kulltopparna som treåring. Nu siktas hon mot Stochampionatet om knappt två månader.
– Det är det stora målet, säger Björn Röcklinger.

Publicerad:

1200 meter från mål valde Jorma Kontio att syna dödens med Björn Röcklingers Tahiti Journey (e. Scarlet Knight) och från den positionen var det fyraåriga stoet bara bäst. Hon lämnade konkurrenterna över upploppet och vann till sist med god marginal.
– Jag tog det lugnt utvändigt och väntade med att öka till sista 300 meterna. Hon växer hela tiden den här hästen, säger Jorma Kontio.

Tränaren Björn Röcklinger låg något lågt på förhand, men har höga tankar om sin häst och har ett klart mål med sin häst i år.
– Hon har inte toppform. Loppet blev lite udda kört och det passade henne. Det stora målet är Stochampionatet, men dit är det än så länge en bit kvar, säger han.

1400 meter från mål avancerade Per Linderoth fram i dödens med Stefan Melanders Cruzado Dela Noche (e. Muscle Massive) och från den positionen tog sexåringen en knapp, men säker seger. Hästens första vinst sedan augusti ifjol.
– Hästen var fin hela vägen. Det fanns att köra med eftersom det blev så långsamt första varv, säger Per Linderoth.

Tempot var högt i det inledande sprinterloppet. Från rygg på ledaren uppenbarade sig luckan i utgången av sista sväng för Ulf Ohlsson med Eder Bob (e. Crazed) och sjuåringen avslutade till säker seger på fina segertiden 1.10,6a/1640 meter.
– Jag såg att hästen utvändigt började bli lite sliten i sista sväng och luckan kom i tid. En jättefin häst, säger Ulf Ohlsson som också ledde hela vägen med Ola Martin Foss-tränade Storm Odd (e. Storm Jo) som stod för en strong insats.

Ove A Lindqvist måttade snyggt in Ola Åsebös Vertigo Knekten (e. Nordli Svarten) som noterades för andra raka segern. Denna gång på 1.27,7a/2640 meter.
– Jag fick höra att det skulle vara en fin häst det här och det stämde verkligen, säger Ove A Lindqvist.

Ledningen hela vägen var segermelodin för Mattias Djuse och Global Wishmeluck (e. S.J.'s Caviar). Det treåriga stoet tog sin tredje seger i karriären.
– Hon var väldigt fin och öppnade väldigt bra. Jag hade lite feeling att vi skulle kunna leda runt om, säger Mattias Djuse.

Upploppsduellen mellan Miss Vici (e. Orlando Vici) och Udo var en fröjd för ögat, men till sist var det Miss Vici, som från ledningen, kontrade till seger tillsammans med sin tränare Henrik Svensson i sulkyn som även fött upp och äger hästen.
– Hon gjorde ett kanonlopp och jag är väldigt imponerad av henne. Det var jättekul det här, säger Henrik Svensson.

Conrad Lugauer gjorde inte den långa resan till Bergsåker förgäves. Från dödens var Ukebell Jet (e. Igor Font) allra starkast och noterades för tredje raka segern.
– Han har utvecklats enormt i år. Det var en extrem prestation han gjorde idag. Det var starkt att vinna från dödens, säger Conrad Lugauer.

V86 – Bergsåker

Rätt rad: 1–6–7–1–5–4–11–9

Utdelning:
8 rätt: 417.503 kronor
7 rätt: 2.364 kronor
6 rätt: 182 kronor

Omsättning: 18.627.084 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS