Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takter dubblade i USA

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Jimmy Takters kanoner börjar röra på sig och tränaren hade flera kvalhästar på Meadowlands under lördagen. Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

Det kördes tävlingar på 13 banor i USA under gårdagen och Jimmy Takter kunde räkna in tränarsegrar på av dem. Det handlade om Sunfire Blue Chip på Yonkers och Sir John F på Freehold. 

Publicerad:

Sunfire Blue Chip (e. American Ideal) var favorit i ett lopp för passgångare på Yonkers Raceway och sjuårige hingsten gjorde ingen besviken. Mark McDonald sände till spets från spår fem och drog i hårt tempo hela vägen. Ekipaget vann med två längder på fina 1.09,2a/1609 meter och belönades med 20.000 dollar. 

Favoritseger blev det även för Sir John F (e. Donato Hanover) som årsdebuterade i ett treåringslopp på Freehold Raceway. Yannick Gingras lämnade fjärde invändigt med drygt 700 kvar och en bit in på upploppet var greppet kopplat på ledaren. Sir John F gick undan till en ohotad vinst på 1.14,0/1609 meter och fick 3.750 dollar för besväret. 

Vidare hade Takter ett gäng hästar i kvallopp på Meadowlands och i ett kval för treåriga ston vann Somesleazetoplease (e. Somebeachsomewhere) på 1.11,4/1.609 meter. Tvåa blev stallkamraten och systern Someomensomewhere, som i fjol vann Breeders Crown för ston och som Takter fick in i stallet tidigare i år. 

I ett kval för treåriga hingstar och valacker vann Takters Blood Line (e. Somebeachsomewhere) på 1.10,3a/1609 meter.

Åke Svanstedt hade två vinnare, han körde själv treårige valacken Yes Mickey (e. Muscle Hill) till seger på 1.12,1 och Oskar Florhed styrde in treåriga stoet Aight Hanover (e. Donato Hanover) på 1.14,7. 

Mest intresse tilldrog sig ändå Hannelore Hanover (e. Swan for All) som visade upp sig i sitt andra kval på två veckor. Yannick Gingras lämnade rygg ledaren för täten efter 600 meter och över upploppet stack Hannelore Hanover i fin stil. Sista 400 avverkades på 07,6 och Ron Burkes stjärna gick i mål på 1.10.9a/1.609 meter. Burke berättade nyligen i en intervju för Kanal 75 att Hannelore Hanover inte ska starta i AJ Cutler Memorial till Elitloppet Playoff den sjätte maj, utan årsdebuten kommer ske i ett lopp för ston på Miami Valley. Elitloppet är dock fortfarande i tankarna hos Burke och onekligen hade Hannelore Hanover varit ett mycket spännande tillskott på Solvalla sista helgen i maj.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS