Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tangerat världsrekord – av häst i auktionskatalogen

Foto: Mia Törnberg
Foto: Mia Törnberg

Det går undan i Lexington. I dubbel bemärkelse. Först vann Impinktoo på tangerat världsrekord och härnäst ska hon under klubban på söndagens auktion.

Publicerad:

Lördagens tävlingar på Red Mile inleddes på ett synnerligen sensationellt vis. I ett lopp med 5.500 dollar till vinnaren tangerade Impinktoo (e. Manofmanymissions) Plunge Blue Chips världsrekord, 1.08,2a/1.609 meter som sattes på Meadowlands i somras. Treåriga Impinktoo, som är halvsyster till Pinkman, hade tidigare travat 1.10,8, men nu var det som om blixten slog ned från klar himmel.

Rekordloppet får ytterligare en dimension för den som bläddrar i katalogen till söndagens mixedauktion i Lexington. Där finns nämligen Impinktoo med som nummer 84. Snacka om att öka sitt marknadsvärde.

Segern togs med Yannick Gingras i sulkyn och med fyra längder ned till tvåan Kenziesky Hanover. Trean California Love var ytterligare tio längder bakom. Impinktoo tränas av Ron Burke.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.