Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tapiro får en chans till

Foto: HANOLD/ALN
Admir Zukanovic om kvällens tre chanser. Foto: HANOLD/ALN

Admir Zukanovic har inlett året stabilt och stallets hästar vinner nästan var fjärde gång enligt statistiken.
Men Tapiro Jet måste vara mer på tårna den här gången om han ska späda på segerprocenten. 

Publicerad:

Normalt har den sexårige italienaren en välsydd uppgift i V86-1 med innerspår och passande kort distans. Men det var det även senast och då var hästen chanslös att svara Highspirit. Ikväll är det precis samma förutsättningar för såväl Tapiro Jet och Highspirit – spår ett mot bricka fem – och kanske kan Åbyhästen ge storfavoriten en tuffare match?
– Jag har ingen förklaring till varför han inte kunde försvara ledningen senast och Highspirit hade avgjort på bara några steg. Nåväl, vi tar nya tag och det är klart att jag är nöjd med ännu ett lågt startnummer. Det blir inget nytt på honom den här gången för att få honom snabbare, men han tränar precis som han ska och i grunden är han snabb iväg. Tapiro borde i alla fall hamna fint till och är den av mina tre i omgången som har bäst segerchans, säger Admir Zukanovic. 
Insert Ecus (V86-3) har bara en breddloppsseger att visa upp de senaste två åren. 
– Det är en sådan där som tränar bättre än han tävlar. Distansen passar honom och drömmen vore att se honom i tredje inner under vägen och att han sedan vrids ner på open stretch. Då kan han kanske vara trea, fyra, knappast längre fram, säger ”Adde”.
Renda L.B. (V86-7) ska lägga tävlingsskorna på hyllan och ta plats i avelsboxen framåt vårkanten. Allting som hon gör på tävlingsbanan fram tills dess är bonus. 
– Hon tränar som hon ska, men uppträder lite ojämnt. Hon är annars väldigt kvick bakom bilen och spets eller rygg ledaren finns inom räckhåll trots läget. Om hon vaknat på rätt sida av boxen kan hon mycket, men jag är nöjd om hon tar fina pengar i första hand, säger Admir Zukanovic.

FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.