Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tårfylld hemmaseger: ”Jag höll andan, vågade inte titta”

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Devs Dragon ordnade en bejublad hemmaseger med Erik Adielsson i sulkyn. Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

En populärare vinnare får man leta länge efter. Fredrik Persson-tränade Devs Dragon ordnade hemmaseger för Erik Adielsson – och skötaren Matilda Persson kunde inte hålla tårarna tillbaka.

Publicerad:

Jublet på restaurangen efter loppet när Fredrik Persson och skötaren Matilda Persson intervjuades var onekligen dagens höjdpunkt på Kalmar-travet. Devs Dragon (e. Dream Vacation) trivs riktigt bra i ledningen och har bara förlorat en gång från den positionen. Nu fick Erik Adielsson också offra en hel del för att nå dit via 1.12,9 första rundan. Ändå lyckades Devs Dragon hålla undan för storfavoriten Atik D.L.
– Är det här sant? Det känns otroligt. Vi kämpar och kämpar och så kommer äntligen den här framgången. Vilket lopp hästen gjorde!

Jo, hemmatränaren Fredrik Persson hade svårt att hålla känslorna i schack efter vinsten. Likaså skötaren – rullstolsburna Matilda Persson.
– Jag höll andan, vågade inte titta vad som hände över upploppet.  Väldigt roligt att få vara med om något sådant här, det är ju min första V75-seger som skötare, sade Matilda.

Av bara farten vann Erik Adielsson även V75-avslutningen med Lars I Nilsson-tränade Franklin Face (e. Chocolatier). Det handlade om spets och slut på nytt och starka tiden 1.11,2a/1640 meter.
– Han var precis så bra som jag hoppades. Hästen har haft en hel del oflyt, men i dag kändes det som en spännande chans. Han var läcker helt enkel, sade Erik Adielsson.

V75-raden: 11–7–5–13–1–4–4

7 rätt: 3 397 470 kronor
6 rätt:10 899 kronor
5 rätt: 457 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.