Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tarzan och Test Drive direkt

Foto: ALN/Leif Norberg
Stefan Melander och Test Drive på Solvalla. Foto: ALN/Leif Norberg

Det var första loppet på flera månader för både Test Drive och Stefan Melander. Formen visade sig vara tillräckligt bra på både häst och kusk, och ekipaget vann enkelt.

Publicerad:

I sin senaste start vann Test Drive klass II-finalen under annandag jul från rygg på ledande Bullseye Pellini. I fredags var det dags för comeback och fyraåringen, som är anmäld till alla stora årgångslopp, höll enkelt ledningen från innerspår. Sedan blev det inte speciellt spännande efter att han ha fått varva på 1.16,1. Sista halvkilometern travade Test Drive på 1.11,6.
– Det var en jättebra årsdebut, sade Stefan Melander som körde sitt första lopp sedan januari.

Alva Garbo vann ett stolopp från tredje ytter trots några månaders frånvaro. Storfavoriten Ioana Hanover, som också gjorde comeback, var seg från kön och sågs aldrig med segerchans.
– Det var rejäl körning första halvvarvet, vilket gynnade oss, men sedan gick hon bra och kan vara stolt över sin prestation, sade Erik Adielsson efter segern.

M.T.Homer och Leif Billerud bjöd på ett sevärt lopp. Efter att ha kommit till ledningen dryga varvet från mål blev åttaåringen, som tränas av Johnny Stjernström, pigg och utökade sin ledning till 50 meter. 1.19,3 sista 500 meterna räckte för att hålla undan.
– Han var lite laddad och jag lät honom springa på. Det gäller att ha vältränat när man kör så dåligt, sade en glad segerkusk.

Mellby Exotic var ute mot Ferrari B.R. och kompani på V75 på Momarken senast. Nu gick stoet ner rejält i klass och infriade favoritskapet efter att ha fått överta ledningen.  

Cabades har visat hög kapacitet flera gånger med vassa avslutningar, men haft svårt att sköta sig. Örjan Kihlström lyckades köra felfritt med stoet och då blev det seger från fjärde ytter efter att Cabades kontrat ut Vidivici C.C, vars speed ebbade ut sista biten. Segern var Örjan Kihlströms 6.000:e som kusk. 
– När hon väl kommer iväg är det inga problem, sade jubilaren om hästen som har galopperat före start flera gånger.

Hans-Owe Sundbergs U.Bergs Svante stod för en överraskning i ett sprinterlopp. Jorma Kontio skickade fyraåringen till spets och stannade där hela vägen trots att Upstream, som gjorde första starten på länge, avslutade duktigt.

Maclemore och Elias Strandberg ledde ett maidenlopp hela vägen. Johanna K Karlsson, med Gävle som hemmabana, tränar.

Seger nummer 6.001 för Örjan Kihlström kom med Stefan Melanders Zone Control. Spets från början till slut var segermetoden.

Dagen avslutades med att Lars D Carlsson spurtade till seger med Patric Jakobssons Kajsa T.J.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS