Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tävlingen avgjord - nu är rikshästarna till salu

Foto: Göran Lindskog/Sidmakarn
Foto: Göran Lindskog/Sidmakarn

Under måndagskvällen är det dags för säsongens Rikshästar att säljas.
Totalt är det 28 travare som ska säljas på internetauktion.

Publicerad:

Säsongen för 2016/2017 års Rikshästar tog slut i fredags. Vann tävlingen gjorde Juhani Partanen med Stall Örebros två hästar, Donatella Center och Combonumberfive. Förutom den duon ska de övriga 26 hästarna som var med i tävlingen också säljas, vilket görs på ASVT:s internetauktion under måndagskvällen. 22.00 är deadline satt till för auktionen. Förutom Donatella Center, så är det väl framför allt V75-härdade Quiz Töll, Sphinx d'Inverne och Xanthis Amazing som lär dra lite extra uppmärksamhet till sig.
Hösten 2015 var första gången försäljningen gjordes på internet. Då blev Carisma Mearas dyrast, 502.000 kronor fick ägarna betala. Dyraste försäljningen i Rikstravets historia är Gitano. 2010 såldes hästen för 2.010.000 kronor, dyrare än exempelvis en sådan som Sanity, som även han var med i Rikstravet, men som efter tävlingen kom att frälsa hela Travsverige med sina triumfer.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS