Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tekno Odin firades på Bergsåker

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Tekno Odin är norsk men ändå Årets Häst på Bergsåker. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Det är lite nya tider på Bergsåker då varken Svante Båth eller Robert Bergh räknas som tränare vid banan. Årets Häst blev norska kallblodsfantomen Tekno Odin.

Publicerad:

Öystein Tjomsland har en framgångsrik filialverksamhet på Wolmsta Gård, två mil söder om Sundsvall. Han flyttar hästar mellan Sverige och Norge och Tekno Odin (e. Moe Odin) fanns på den svenska träningslistan mellan början av februari till juli. Det räckte för att han under den perioden skulle vinna fem lopp, bland annat V75-seger på Umåker. Allra bäst gick dock hästen i höstas, då han bland annat satte norskt rekord med tiden 1.18,6a/1.640 meter i Gävle. Men då var Tekno Odin på den norska träningslistan.

Tekno Odin blev utsedd till Årets Häst på Bergsåker av Travakademien och firades under den traditionella julfesten på lördagskvällen. Bland de övriga kandidaterna kan nämnas Kriterievinnaren Sjö Vinn (e. Lome Kongen) och Alf Jonssons Grandina (e. Klack Jo). Det var Jimmy Jonsson som tog emot priset i Öystein Tjomslands frånvaro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS