Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tekno Odin redo för debut hos Persson

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Om en dryg vecka är det dags.
Då plockar Jan-Olov Persson ut nyförvärvet och kallblodsstjärnan Tekno Odin.
– Det är klart att det ska bli spännande, säger Jan-Olov Persson.

Publicerad:

Jan-Olov Persson fortsätter att dominera när det gäller kallblod. Just nu har han ett 40-tal hästar i stallet med över 1000 startpoäng.

 – Det snurrar på rätt bra, säger han och skrattar inför en hektisk vecka.

22 av stallet hästar ska ut och lufta på sig den här veckan och redan ikväll jagar Tekno Eld revansch på Philipp Ess från derbyfinalen. Då kunde ingen rubba Philip Ess i ledningen. Ikväll är det Prinsessan Madeleines Pokal på Bollnäs som väntar med 150 000 kronor till vinnaren.

– Jag tycker att Tekno Eld gjorde det bra i derbyt och han hade inte hunnit ikapp Tjomslands häst hur än Ohlsson hade kört. Nu är det spår ett och det kanske inte är det bästa för Tekno Eld. Men 2006 hade jag innerspår med Faksen J:R i samma lopp och då höll vi upp ledningen mot Slått Eld och vann loppet så man vet aldrig, säger Persson.

Persson själv kör segerstaplaren Månlykke A.M. som kanske kan ställa tid det för favoriterna.

– Han kan nog sätta käppar i hjulen för dem, men mest troligt så behöver han lopp i kroppen.

På söndag har Jan-Olov Persson halva startfältet i kallblodskriteriet på Dannero. Om det räcker till seger återstår att se.

– Det största förhoppningarna blir på Eld Rask och B.W.Rune som verkar vara på väg uppåt allra mest av mina.

Nästa fredag på Gävle är det dags för nyförvärvet Tekno Odin att göra debut för Jan-Olov Persson. Det 10-årige kallblodsfenomenet som tjänat över 10 miljoner kronor kom till Persson för att rehabilitera sig efter skadan på senskidan på vänster bakben. Ägarna bestämde sig sedan att sätta hästen i träning hos Persson.

– Man får faktiskt nya sig lite i armen att få ha en sådan häst. Först Järvsöfaks och nu har man Tekno Odin. Lome Brage som vann Elitkampen i år är bara trea i stallet, säger Persson och skrattar.

Vad ska man förvänta sig av Tekno Odin?

– Det är rätt knepigt med en sådan här skada så det är svårt att svara på. Om han håller ihop så hoppas jag att han ska få några fina säsonger. Men egentligen har han inte så mycket mer att bevisa, säger Jan-Olov Persson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.