Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Test Drive starkast till slut

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Erik Berglöf äger, tränar och körde Test Drive till seger. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

För drygt ett år sedan köpte Erik Berglöf in Test Drive. På tisdagen fixade sjuåringen sin andra seger för året – efter en pigg avslutning.

Publicerad:

Efter att ha varvat på 1.16,1 såg det upplagt ut för Hobby de l’Iton från tät, men Erik Berglöf och Test Drive (e. Gigant Neo) ville annat. Den sjuårige valacken avslutade kvickt långt ut i banan över Axevallas upplopp och var ikapp och förbi ledaren i god tid före mål. Test Drive noterades för sin andra seger för året när han passerade mållinjen på 1.13,1/2160 meter närmast före Lover Face och Hobby de l’Iton.

Meriterade Test Drive, med en fjärdeplats i Svenskt Travderby och segrar i dubbla V75-finaler i bagaget, inledde karriären hos Stefan Melander innan han såldes till Erik Berglöf i början av 2019.

Björn Norén har en högkapabel femåring i Full Metal Jacket (e. Formula One). Valacken inledde från innerspår på tillägg, men André Eklundh körde till spets en bit in i loppet. Ekipaget varvade på 1.18,2 och hade sedan inga som helst bekymmer med att gå undan till seger. Full Metal Jacket tog karriärens tredje seger i den sjätte starten på segertiden 1.16,3/2160 meter närmast före Rex och Go All Night.

Ottens Dibaba (e. Pastor Stephen) tog hand om ledningen från start – och släppte sedan ingen av konkurrenterna förbi sig i ett lopp över kort distans. Magnus Jakobsson har tränat det sjuåriga stoet genom hela karriären och nu tog hon sin tionde seger när hon kom i mål 1.13,4a/1640 meter, följd av Corleone D.K. och Hurricane River.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS