Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Testats positivt för kobolt"

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Under torsdagen publicerade bloggen Ingvarssonopersson.se uppgifter om att hästar tränade av Fabrice Souloy testats positivt för doping. Enligt norska Trav- og Galopp-Nytt handlar det om Un Mec d'Heripre, Your Highness och Lionel. DNT och ST besökte tränarens gård och nu har fransmannen kommenterat händelsen för fransk press.

Publicerad:

Fallet om Fabrice Souloy fortsätter. 12.00 anordas presskonferens av DNT och ST med anledning av att det uppdagats flera positiva dopingprov i tävlingssammanhang i Norge och Sverige.
Under torsdagskvällen besökte representanter för DNT och Svensk Travsport Fabrice Souloys gård i Frankrike. För franska tidningen Paris-Turf berättar Fabrice Souloy vad det är som har skett.
– Jag har fått deklarerat för mig att Your Highness, Un Mec d'Heripre och Lionel testats positivt för kobolt i Oslo Grand Prix. Även Timone Ek som vann under den dagen testades positivt. Dessutom förlorar Un Mec d'Heripre vinsten i Elitloppsförsöket och tredjeplatsen i finalen, säger Fabrice Souloy till Paris-Turf.
Paris-Turf berättar även att en av anledningarna till att detta kommit upp till världen kan vara att svenskägde Lover Face, tränad av Souloy, testades positivt för kobolt efter en start i Cabourg under juli månad.
Mer information kommer klockan 12.00 då presskonferensen drar igång. Travrondens Mattias Holmgren är på plats i Oslo och Lars Dahlgren är på plats i Hästsportens Hus i Bromma.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS