Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Texan Rose skrällde i dimman

Foto: David Schreiner/TR Bild
Texan Rose vann onsdagens största lopp på Bergsåker. Foto: David Schreiner/TR Bild

Det blev hemmaseger i årets final av Norrlands Elitserie för ston. En överraskande sådan. På ett dimhöljt Bergsåker var det nämligen Texan Rose som spurtade vassast – spelad till nästan 80 gångerna pengarna.

Publicerad:

Tio försökslopp föregick onsdagens final och vinnaren av det första, Peat Chimney, var snabbast ur startvolten. Hon och Ulf Ohlsson försökte sedan att skaka av sig köhästarna under slutrundan, men med i rygg följde Texan Rose (e. Text Me) som Henrik Svensson körde åt hemmatränaren Anders Wallin.

Mitt på upploppet kom så luckan och med fritt fram sköt Texan Rose till ordentligt i dimman. Det femåriga stoet avgjorde med en halv längd på tiden 1.14,6 över full väg, närmast följd av Peat Chimney och Jazza Håleryd.

Segern var Texan Roses sjunde i karriären och med ett förstapris på 150.000 kronor också den hittills största.

Bollnästränaren Magnus Träff kom till Bergsåker med två hästar. En av dem var Survival Kit som såg ut att ha en omöjlig uppgift i sista sväng, men som visade att upploppet är långt på Sundsvallsovalen. När täthästarna kroknade över den långa distansen kom Survival Kit och Ulf Eriksson fort längst ut i banan och segern blev till slut knapp, men säker.

Samme Eriksson var sedan trea med Träffs andra starthäst för kvällen, Arabesque, som hade spelarnas förtroende i en spårtrappa över full distans. Fyraåringen kom till ledningen, men kunde inte stå emot Dragon Starfly (e. Juliano Star) under sista varvet. Robert Berghs häst tog därmed sin andra seger på blott fyra dagar. Den här gången satt Micael Melander i sulkyn.

Kvällens sista lopp vanns av Cesar F.C. (e. Maharajah) som var ute över kort distans för första gången och som visade att han behärskar även den grenen. Thomas Lönns fyraåring kördes till seger på 1.13,7 av Kaj Widell.

Hedershästar i duell på Solvalla

Två veteraner gjorde upp i onsdagens snabblopp på Solvalla. Star Advisor Joli (e. Look de Star) tog sin vana trogen hand om ledningen och fick sedan On Track Piraten på sin utsida. Den förstnämnde såg sedan ut att ha avgjort duellen vid upploppets början, men "Piraten" kom då tillbaka med en sista stöt.

Star Advisor Joli sträckte dock på sig och höll undan med en hals på tiden 1.13,3 över 2.140 meter.
– Han är en gammal god kämpe som verkligen vet var mållijen är, sade André Eklundh som körde tioåringen åt Sofia Aronsson.

Näst på tur att glänsa var Bon Ego (e. Maharajah) som kördes till ledningen från bakspår av Jorma Kontio. Därifrån kunde sedan ingen hindra Björn Röcklingers sto från att ta årets femte seger på ett lekande lätt vis.

Två andra segervana hästar rundade sedan av Solvallas tävlingar. Amatörtränaren Jimmy Nilsson räckte över tömmarna till Carl Johan Jepson och fick sedan se honom vinna med Kinky Boots (e. Brad de Veluwe). Treåringen gav inte kullkamraterna någon chans utan vann säkert från ledningen på 1.14,9 över full väg.

Därefter var det Pastorns Ladys (e. Pastor Stephen) tur att besöka vinnarcirkeln. Juhani Partanens sto tog revansch efter en mindre lyckad insats förra veckan när nu spurtade till seger för Örjan Kihlström. Triumfen var hennes tredje för säsongen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS