Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Thorn Bird matchas mot Frankrike

Foto: JEANNIE KARLSSON
Thorn Bird startar i V4-1 på Mantorptravet idag. Foto: JEANNIE KARLSSON

Mantorp har dagtrav idag där V4-spelet inleds klockan 12.45. I första avdelningen startar Thorn Bird som planeras att tävla i Frankrike efter dagens lopp.

Publicerad:

Thorn Bird (V4-1) var senast ute i V75-lopp på Åby där hon blev oplacerad.
– Hon är mer gynnad av att vara med i voltstartlopp då hon av någon anledning håller sig lugnare än när det är bilstart. Förra gången var det ett passande billopp så vi provade där, men fick spår tolv så redan på förhand var vi rätt slagna. Det var bra hästar emot och att plocka längder på en sådan häst som Kash Brodda är tufft. Hon sprang ändå så fort hon kunde där bak i kön och Micke som körde var nöjd med hästen, säger Eric Martinsson.

Har det varit bra med henne efteråt och har hon tränat på som vanligt?
 – Hon har tränat på sandbanan som vanligt och varit fin, så jag har inget att klaga på. Allt är bra med henne. Planen är att hon ska starta i ett lopp i Frankrike i slutet av januari där hon har ett passande lopp för sjuåriga ston. Det skulle vara kul att prova henne där så därför får hon hålla igång nu. I Frankrike får hon tävla barfota, vilket hon tävlat i de flesta starter hon gjort. Idag blir det aluminiumskor som i senaste starten och norskt huvudlag som vanligt.

Vad tycker du om dagens uppgift?
– Hade det varit medeldistans hade uppgiften varit väldigt bra. Kort distans har hon bara startat över tre gånger så det är ingen van distans för henne. Tillägget i sig gör inte så mycket, men samtidigt kan det bli många att runda och någon i tätposition som kan rinna undan. I gengäld har hästarna framför henne inte tjänat så mycket pengar så nog tror jag att hon kan dyka upp där framme, säger Eric Martinsson.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS