Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tidernas vinstrikaste kusk tar avsked

Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE
John Campbell slutar som kusk i juni och 61-åringen kan se tillbaka på en makalös karriär. Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE

Legendaren John Campbell närmar sig slutet på sin fantastiska karriär som kusk. 61-åringen tar avsked från sulkyn i juni för att sedan börja som verkställande direktör på Hambletonian 
Society den 1 juli. 
- Jag slutar hellre lite för tidigt än lite för sent, säger Campbell till harnessracingupdate.com

Publicerad:

Han är en levande legend och en av de allra största genom tiderna. Med sin rödvita dress och välkända mustasch är John Campbell en ikon inom travsporten och framför allt talar resultaten för sig själv. 61-åringen har vunnit över 10.000 lopp och är världens vinstrikaste kusk, med över två miljarder kronor inkört genom årens lopp. 

Men nu närmar sig den store sulkykonstnären slutet på karriären. Campbell har suttit med i ledningen för Hambletonian Society sedan 1992 och i veckan blev han vald till verkställande direktör. Han börjar på den högsta posten den 1 juli och kommer därför sluta köra lopp i juni. 
– Det känns spännande. Min fru och mina döttrar är väldigt glada för mig och nu behöver de inte längre oroa sig för att jag ska bli skadad, säger Campbell i en intervju med harnessracingupdate.com. 

Campbell, som fyller 62 år i april, känner inget vemod över att sluta som kusk. Snarare tacksamhet över en makalös karriär.
– Jag har varit väldigt lyckosam. Det enda jag drömde om som barn var att köra hästar och tävla och jag fick göra det på heltid. Jag har varit framgångsrik under en väldigt lång tid men jag har kommit till åren, och jag slutar hellre lite för tidigt än lite för sent. 

Med en stark spurt kan han nå 300 miljoner dollar inkört under karriären innan avskedet i slutet av juni. Men det kan bli svårt och Campbell drar inga större växlar över den eventuella milstolpen. 
– Jag har aldrig varit den som gått särskilt mycket efter mål eller siffror. Jag tror inte att jag når 300 miljoner dollar i inkört och det spelar inte ett dugg roll. Vi får se hur många möjligheter jag får i loppen från nu fram till juli, säger Campbell som redan kört in 257.392 dollar i år och har 656.182 dollar kvar till drömgränsen. 

Den 1 juli börjar han som vd på Hambletonian Society. Organisationen har hand om Breeders Crown och så förstås The Hambletonian, som Campbell själv vunnit sex gånger. 
– Det är ett nytt kapitel för mig. Det är spännande och jag ser fram emot utmaningen. Jag har kört i 45 år och tagit mig från botten till toppen, och jag har mycket erfarenhet att bidra med. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS