Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tillbaka som en vinnare

Foto: DANIEL LARSSON/KANAL 75
Paula Pettersson vann med Merci Bråten i Årjäng. Foto: DANIEL LARSSON/KANAL 75

Paula Pettersson återvände till Årjäng – och blev en vinnare direkt.

Publicerad:

Paula Pettersson återvände till Årjäng där hon tidigare var sportassistent med Ruth J Anderssons Merci Bråten för att vara med i ett försök till Diamantstoet. Hästen visade i fjol startsnabbhet men nu var ekipaget chanslöst från bricka två.
– Jag kunde inte alls vara med spetskörning för hon taktade till lite. Sedan har hon lagt på sig mycket muskler och blivit mycket tyngre så hon är inte lika startsnabb, sa Paula som strax innan varvningen tog ett initiativ.
Hon kändes så fin så jag trodde jag hade bäst chans om jag var där framme istället för att tugga i tredjespår under slutvarvet, sade Pettersson som numera huserar i Sala och passar Merci Bråten för att ha något att göra vid sidan av sitt arbete på Solvalla. 

I slutkurvan kopplade ekipaget segergreppet och tog vid ett lämpligt tillfälle sin första seger eftersom det var 125 000 kronor i förstapris och en biljett till finalen under Elitloppshelgen.

Categorical – en häst för norska derbyt

Jonas Mobergs fyraåring Categorical gjorde årsdebut och fick inget gratis trots att storfavoriten Lina Mermaid startgalopperade. Hästen visade sig startsnabb och tog enkelt hand om befälet från spår fem bakom bilen. Trots flera tryckare under vägen var Mobergs häst bara bäst och 13,7 full väg i årsdebuten lovar gott inför fortsättningen där Norska derbyt i höst är huvuduppgiften.

Veijo Heiskanen gästade med en kvartett och vann med hälften av hästarna och då ”brände” han ändå med den på förhand bästa chansen, Mr Lindy, som fick ett för tufft första varv.

Aston D.K fanns i andraspår då Veijo redan på första bortre långsidan speedade till och övertog spets från favoriten Bear Hope som inte kunde svara. Väl i spets blev det enkel seger för den danska hästen som tog sin sjätte seger på 16 starter och står fint inne  i klassen. Andra seger för Åbytränaren kom med R.K.King som övertog spets två varv från mål i stayerloppet och vann sedan åkandes.

Jan Roar Mjölneröd visar år efter år upp överlägsna kallblod när han gästar grannbanan Årjäng. Fjolårets Derbyfinalist Bol Braga hade en skräddarsydd uppgift med innerspår på startfållan. Jan Roar Mjölneröd höll enkelt spets och var sedan överlägsen när han vann på 1 27,7/2140 meter. Avståndet ner till tvåan Neslands Faksen var betydligt mer än de 20 meter han hade tillgodo i starten.

I dubbelcupen var Björnemyr Texa klar favorit men kom på vingel i starten så Ulf Ohlsson fick forcera stoet till spets vilket kostade för mycket. Mjölneröd tog en lugn start med Nordy Fröy som i sin 40:e start tävlade barfota runt om för första gången. Efter knappt ett varv påbörjades en attack redan varvet kvar var ekipaget i tät. Segertiden blev nya rekordet 1 25,6/2160 meter och det var sju längder ner till tvåan Vollanfaks. 

Lira nästa gång: Livi More Money gjorde det bra från spets i årsdebuten men kunde inte stå emot Sirikit.

Lira nästa gång: Viking's Topline gjorde det som bra som tvåa över ”opassande” sprinterdistans i årsdebuten.

Alla vinnare denna tävlingsdag: 
Lopp 1: Vångs Felicia (e. Standpoint) Carl Johan Jepson (David Persson)
Lopp 2: Sirikit (e. Korean) Kristian Lindberg (Kristian Lindberg)
Lopp 3: Harvey Boko (e. From Above) Christian Persson (Nils Inge Person)
Lopp 4: Bol Brage (e. Horgen Tore) Jan Roar Mjölneröd (Jan Roar Mjölneröd)
Lopp 5: Aston D.K (e. Great Challenger) Veijo Heiskanen (Veijo Heiskanen)
Lopp 6: Prince Tanic (e. Thai Tanic) Niclas Benzon (Nina Wattum Haugen)
Lopp 7: Nordby Fröy (e. Dotterud Teddy) Jan Roar Mjölneröd (Jan Roar Mjölneröd)
Lopp 8: Hickothepooh (e. Triton Sund) Vidar Hop (Trond Anderssen)
Lopp 9: Categorical (e. Orlando Vici) Jonas Moberg (Jonas Moberg)
Lopp 10: R.K.King (e. Make It Happen) Veijo Heiskanen (Veijo Heiskanen)
Lopp 11: Merci Bråten (e. Make It Happen) Paula Pettersson (Ruth J Andersson)

Av Kenth Pettersson

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS