Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tillbaka som en vinnare: "Det känns härligt"

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Day Or Night In och Johan Untersteiner I Kalmar. Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

På ett par veckor gick Day Or Night in från Elitloppsaktuell till galopplysten. När Kalmarsundspokalen skulle avgöras var han bara bäst.

Publicerad:

Det blev vild körning mellan invändigt Pastore Bob och utvändige Sahara One – och det blev uttdraget. Efter 1.06,2 första femhundringen och 1.09 på varvet låg den duon fortfarande sida vid sida. Då kom attackerna och med i rygg på Volstead fanns Johan Untersteiner och hans Day Or Night In. När Halmstadstränaren vred ut sin häst var övriga chanslösa att stå emot.
– Jag trodde nog att det var dödens som gällde för mig på förhand. Nu blev det körning och många hästar emellan. Jag hade lite tur som kunde slinka ner och rygga Örjan hela vägen här. Redan 600-700 kvar kände jag att han skulle vinna, sade Untersteiner i vinnarcirkeln.

"Mycket bokstäver i programmet"

Att det var en efterlängtad seger var det inget snack om. Den gamle derbytrean kom närmast från en start i Jämtlands Stora Pris där han slutade oplacerad. Dessförinnan hade han galopperat i både Olympiatravet och Algot Scotts Minne.
– Det känns härligt så klart. Det har varit mycket bokstäver i programmet på slutet samtidigt som han har känts väldigt fin hemma. Där har det inte varit några problem. Tidigare hade han ju problem med fräschören, men nu har det inte varit några sådana problem. 
– Han började tappa poäng så klart. Kanske saknade han ett lopp i kroppen eftersom han inte fick några riktiga lopp innan Östersund senast.

Klockan visade upp segertiden 1.10,4a/1640 meter på en, för dagen, blöt Kalmaroval.
– Jag tycker att han har visat att han tillhör de bättre i Sverige absolut. Han behöver en liten pollett till för att utmana de bästa i världen. Bakom vinnaren tog Volstead hand om andrapriset tillsammans med Örjan Kihlström och där bakom spurtade Joakim Lövgrens Jairo in som trea. Förstapriset i Kalmarsundspokalen var 200 000 kronor.
– Nu får han fortsätta starta på och sedan får vi hoppas på lite stolpe in i något storlopp – det är det vi saknar på meritlistan.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS