Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tillbaka som vinnare

Foto: HANOLD/ALN
Derbyvinnaren Conlight Ås och Adielsson. Foto: HANOLD/ALN

Conlight Ås och Erik Adielsson ledde runt om i Najos Minne i eftermiddags.

Publicerad:

Det lilla fyraåringsloppet hade bara lockat åtta hästar och det blev ingen jättedramatik under vägen. Svante Båths Conlight Ås (e. Conway Hall) var bra med som tvåa och fick turligt ledningen när Party Boat Hanover galopperade i spets efter 400 meter. Efter 1.16,4 första varvet var årets Derbyvinnare nästan skyldig att vinna och han klev också enkelt undan på 1.14,4a/2.140 meter. Favoriten Volstead satt i tredje ytter, anföll först i utgången av sista sväng och var blek som femma.
125.000 kronor väntade till vinnaren.
V75-omgångens största favorit var Dernier Viking i första avdelningen, men hon straffade ut sig tidigt med galopp och diskades. Krister Jakobssons Västerbo Carrera (e. Super Arnie) kördes till spets efter en bit av Ulf Ohlsson och 42-oddsaren dirigerade sedan säkert i ett stayerlopp på 1.16,8/3.160 meter.
Ohlsson var i farten och gjorde inte arbetsgivaren Tomas Malmqvist besviken i V75-2. Fyraåriga Global Ride (e. Credit Winner) flög till täten kort efter start och höll sedan ganska enkelt undan i ett sprinterlopp på 1.13,5a.
Snabbloppet/Guldloppet blev rumphugget med fyra strykningar. Lars Fribergs Mind Your Face (e. Offshore Dream) och Erik Adielsson övertog spets i första sväng, dämpade till drygt 1.17 första varvet och klev enkelt undan i skral konkurrens på 1.14,2a/2.140 meter.
– Det var mer klipp i steget i någonsin. Vi funderar på att ta ner honom till Frankrike, men är inte spikat än, sade Örebrotränaren Lars Friberg.
Ulf Eriksson är känd hyrkusk, men Bollnästränaren har även några hästar på träningslistan. Egenägda Spring Chicken (e. From Above) exempelvis. Fyraåringen hängde i tredjespår i ett stolopp och det dröjde till 1.450 meter från innan ekipaget nådde fram utvändigt om ledande You Know Me. På sista bortre långsidan galopperade plötsligt ledarinnan och Spring Chicken tog över. Konkurrenterna närmade sig i vida spår på upploppet, men tappra Spring Chicken svarade säkert på 1.15,3/2.140 meter och Eriksson höjde körspöet i skyn över mållinjen.
Flemming Jensens Even's First Boy tog sin tredje V75-seger i karriären när han i rejäl stil spurtade hem ett försök i bronsdivisionen från fjärde ytter. Segertiden för den Ålborg-tränade sexåringen blev 1.14,a/2.140 meter.

V75-raden: 9–5–3–13–3–4–2

7 rätt (156 st): 55.226 kronor.
6 rätt: 495 kronor.
5 rätt: 47 rätt.
Omsättning: 33.127.875 kronor.
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS