Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Timoko testas under sadel

Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE
Timoko och Richard Westerink. Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE

Timoko kan sensationellt komma att tävla i monté under vintermeetinget. Detta i ett försök att nå Ready Cashs franska rekord i insprunget, 4.282.300 euro.

Publicerad:

- Min nya utmaning med Timoko är att slå Ready Cashs rekord i prispengar. Jag tror att förstapriset i Prix de Cornulier är mer ”lättillgängligt” än det i Prix d´Amerique, säger tränaren Richard Westerink.

Åttaårige Timoko (e. Imoko) har sprungit in 3.469.993 euro och att nå Ready Cashs nästan 4,3 miljoner euro behöver alltså inte vara en utopisk uppgift om hästen till att börja med gör ett topp-vintermeeting. Timoko var senast tvåa i Yonkers International i New York och gjorde där en mycket bra insats. Timoko ska vara med i det första B-loppet, Prix de Bretagne, på lördag, men därefter kan det vänta en ny spännande utmaning för hästen.

Alltså att debutera i monté, med huvudsikte mot Prix de Cornulier, som avgörse den 24 januari. Där är förstapriset 315.000 euro.

- Eric Raffin ska värma Timoko under sadel på Vincennes på lördag. Tycker han att det fungerar bra siktar vi på att starta Timoko i montéloppet Prix Paul Buquet den 3 december, deklarerar Richard Westerink, som själv ska köra sin stjärnhäst i Prix de Bretagne.

I den franska montéeliten är det just nu mest valacker som dominerar och de får inte vara med i Prix de Cornulier. Dessutom faller de senaste två årens Cornulier-vinnare Roxane Griff för åldersstrecket vid årsskiftet och kan alltså inte ta en tredje raka titel där.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS