Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tioårigt sto i topp

Foto:  Lotta Kosonen/Hippos
Ranch Kelly visade att tio år inte är någon ålder via stark finalvinst i Lahti. Foto: Lotta Kosonen/Hippos

Tioåriga stoet Ranch Kelly tog sin hittills klart största seger när hon trots dödens kunde vinna finalen av Suur-Hollola-Ajo i Lahti.

Publicerad:

Ranch Kelly (e. Tsar d'Inverne) imponerade redan i lördagens försökslopp som tvåa bakom Callela Ladyboss. I eftermiddag valde körande Hannu Torvinen att ta ett tidigt initiativ och köra fram utvändigt om ledande Jonesy och Tuomas Korvenoja redan 1200 kvar. Då hade först Elian Web öppnat första 500 på 1.08,5 för att därefter släppa till Jonesy 1500 kvar efter ett första varv på 1.11,5. I början av upploppet var Jonesy märkt av tempot och föll tillbaka till femteplatsen. Däremot kämpade Ranch Kelly storstilat, men såg ändå ut att få ge sig mot vinnarhålets Elian Web. Men den sistnämnde bromsade lite till slut samtidigt som Ranch Kelly verkligen visade fin moral.

Segertiden blev 1.11,8a/2140 meter och det handlade om ett nytt finskt rekord. Förstapriset var 120.000 euro. Amatören Anne Luttinen är både ägare och tränare till hästen. Tidigare hade Ranch Kelly som mest tjänat 10.500 euro vid seger, så det här var hennes med marginal största vinst. Elian Web slutade tvåa (60.000 euro) medan Joe di Maggio avslutade rappt mellan hästar till tredjepriset (36.000 euro).

– Vi tänkte i april att Ranch Kelly skulle få bli avelssto. Men hon tävlade så fint och fick därför fortsätta som tävlingssto. Hon är redan tio år, men har alltid varit pigg och glad, sade Anne Luttinen.

Mattias Djuse slutade tvåa med egentränade Even Smaller Plum (e. Even Better Odds) i Stohambot från vinnarhålet och fick in 5.000 euro. Det var Bosses Lady (e. The Bosses Lindy) som vann loppet.
– Jag var nöjd med Even Smaller Plums insats. Det här var också lite av ett test hur hästen klarar av långresor. Vi siktar nämligen på Stokriteriet i Tammerfors om en månad, berättade Mattias.

LARS-JOHAN HOLM/TIMO MAHLAMÄKI

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS