Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tiofaldig miljonär redo

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Urlo dei Venti kvalar på onsdag och kan vara en häst för Elitloppet. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

En tiofaldig miljonär kvalar på Solvalla nu på onsdag.

Publicerad:

Det är italienaren Urlo dei Venti (e. Mago d'Amore) som är anmäld av Timo Nurmos. Den tidigare Gennaro Casillo-tränade hästen fick efter sin Lotteriaseger 2018 en inbjudan till Elitloppet, men kretsen kring hästen valde att tacka nej. Sedan var Urlo dei Venti först i mål i Oslo Grand Prix samma år, men blev av med förstapriset efter det att han lämnat ett positivt dopingprov.

Han var sedan tillbaka i december som en vinnare igen i Gran Premio Duomo i Florens och testade även på start i Prix d'Amérique 2019 (oplacerad). Senaste starten gjordes den i maj 2019, då hästen slutade femma i finalen av Lotterialöpningen.

Urlo dei Venti kom till Nurmos i december och Solvalla-tränaren gör ingen hemlighet av att det här är en häst för de allra största sammanhangen.
– Om Urlo dei Venti är fräsch och fin är han inte bara en häst som kan vara med i Elitloppet, utan en som kan vara långt framme, har Nurmos berättar tidigare för Travronden.

Först väntar dock kvallopp på Solvalla nu på onsdag för den här sjuåringen som tagit 15 segrar och tjänat drygt tio miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.