Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tipssnack med en världsmästare

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Inte två, men fem hästar sitter Ohlsson upp bakom i Eskilstuna. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Eskilstuna har en världsmästare med i startlistorna under lunchen.
– Alex Evo är den bästa segerchansen jag sitter bakom, säger Ulf Ohlsson.

Publicerad:

Bergsåkerkusken och tvåan i den allsvenska körsvensligan är på gång till Sundbyholmstravet när vi når honom. 
– Jag drar lite tidigare till Eskilstuna så jag kan få tag i ett program och läsa på lite om motståndarna, säger han och skrattar.
Ulf Ohlsson var i helgen i New York och vann VM-loppet på Yonkers med norske Papagayo E. Förstapriset var över fyra miljoner och segern var en av Ulf Ohlssons största i karriären.
– Det har väl ramlat in ett par hundra sms efteråt, men nu börjar det lugna ner sig. Det var en otroligt stor upplevelse och först nu har jag landat efter uppståndelsen, säger han. 
Det har surrats om Prix d'Amérique som nästa stora uppgift för Papagayo E. Vad har du hört angående den närmaste matchningen?
– Inte alls mycket. Jag är bara glad att jag får chansen att köra honom lite då och då och skulle jag få ännu en förfrågan så blir jag bara hedrad. Papagayo E. har bevisat under hela året att han är en mycket bra häst, säger Ulf Ohlsson.
Som kör fem hästar under lunchen och de flesta har han koll på.
Mr Dream Coktail (V4-1) är lite entaktad, men inte utan kapacitet och jag vill inte säga att han är speciellt osäker. Senast var det en framskjuten placering som rök nere på Jägersro.
Clumsy Lazy Louse (V4-2) har jag kört tidigare, men har lite dålig koll på hennes dagsform. Fredrik Wallin sms:ade i alla fall och berättade att hon jobbar fint och känns bra inför den här starten. 
Nice And Easy (V4-3) känner jag väl. Hon har kapacitet, men det känns väl kanske som att hon har det bästa bakom sig som sjuåring. Det blir nog svårt från det här läget.
Alex Evo (V4-4) hade tränat bra inför finska Kriterieuttagningarna så det var surt. Det finns en del fart i honom annars, men jag är osäker på om han håller ut de övriga från innerspår. Om det inte döljer sig någon kanon i loppet måste han ses med segerchans, den bästa av mina uppsittningar i Eskilstuna. 
Mad Diva (V5-3) är lite osäker, men gick en gångbar tid näst senast på Solvalla och tränar hyggligt enligt Reijo. Senast slog hon ihop, men kändes ganska fin efteråt. Vi har dåligt läge och det krävs väl en del tur den här gången. 

FAKTA

Sundbyholm

Sundbyholms Travbana
635 08 Eskilstuna
Tel: 016-42 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,6 m
Upploppets längd: 182 m

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS