Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tolvåringen skrällde igen

Foto: ATG LIVE
Foto: ATG LIVE

Först vann han till nästan 90 gånger pengarna. Under torsdagen följde Tomas Karlsson kallblod upp det med en ny skräll.

Publicerad:

Trots en färsk seger i raden var Kolar Ville (e. Svall Ivar) inte speciellt betrodd i Bollnäs. Det struntade förstås hästen. Tillsammans med körande Mikael Olsson kunde han försvara ledningen och sedan varva på 1.30,5. När upploppet kom visade Kolar Ville upp sin främsta egenskap.
– Han har problem med aktionen hela tiden, men hans inställning är femstjärnig. Han ger sig inte. Jag har inget körspö, han gör precis allt själv, sade Mikael Olsson till Kanal 75.

Det var flera hästar i bredd mitt på upploppet och när mållinjen kom hade Kolar Ville en halv längd till godo mot tvåan Tåga Kongen.
Segertiden blev 1.30,0/2140 meter och förstapriset var 35 000 kronor. Det var Gävleamatören Tomas Karlssons första start för året och den slutade alltså med en etta. 

Spets och slut blev det även för Stefan Arvidsson-tränade Axl Brown (e. Maharajah) och Rikard N Skoglund. Segern blev säker närmast före Ekebys Ia. 
– Härligt att Axl fick visa sig så här bra i dag. Han kändes grym i värmningen. Det är en riktigt fin sort, men han kräver mycket fäste för han är så stor i aktionen, sade tränare Arvidsson till Kanal 75.

Därefter blev det dubbelt då han först slog till med Jan-Olov Persson-tränade Hästen Räsen (e. Järvsöfaks) och sedan med Jakob Croon-tränade Pikachu Face (e. Kiss Francois). Båda segrarna togs från ledningen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS